Dilluns, 21 d'abril de 2025
És notícia

Manresa se suma a ‘L’Hora del Planeta’ i deixarà alguns edificis i monuments a les fosques

Avatar photo
Aquest dissabte apagarà els llums ornamentals de la Seu, la Cova, el Pont Nou, el Pont Vell i l’Ajuntament
Dissable, durant una hora, s'apagaran els llums dels principals edidifis del patrimoni manresà. Foto
Dissable, durant una hora, s’apagaran els llums dels principals edidifis del patrimoni manresà | FOTO: Genís Sàez

Aquest dissabte 22 de març, l’Ajuntament de Manresa apagarà l’enllumenat ornamental d’alguns dels edificis i monuments més emblemàtics de la ciutat: la Basílica de la Seu, el Santuari de la Cova, el Pont Nou, el Pont Vell i la façana de la Casa Consistorial.

Un any més, l’acció es porta a terme per donar suport a la iniciativa que es fa mundialment promogut pel World Wide Fund for Nature (WWF), anomenada “L’Hora del Planeta”. L’apagada es farà entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre.

Es tracta d’una acció que implica milions de persones, ciutats, empreses i organitzacions cíviques de tot el món, que apaguen els llums dels seus edificis i monuments el mateix dia i a la mateixa hora, per demostrar un suport global a la lluita contra el canvi climàtic.

A Catalunya, desenes de poblacions deixaran els seus edificis i monuments més emblemàtics a les fosques per donar suport a la iniciativa.  Aquesta acció té com a objectiu principal conscienciar a la societat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants, així com la necessitat d’estalviar energia i reduir la contaminació lumínica, evitant que augmenti la temperatura del planeta produint danys irreversibles a l’economia i a la salut.

L’Hora del Planeta 2025 té lloc en un moment especialment important. El 2024 ha estat l’any més càlid des de la revolució industrial, superant en més d’1,5 °C la temperatura mitjana del planeta (segons va confirmar el Servei de Canvi Climàtic Copernicus), límit marcat en l’Acord de París i que no hem de sobrepassar si volem evitar impactes irreversibles.

Aquest any hem patit una tràgica gota freda al llevant espanyol amb conseqüències catastròfiques, hem experimentat una sequera persistent en algunes regions del nostre país i, fora del nostre territori, s’han produït terribles incendis forestals a Bolívia i a la ciutat de Los Angeles, Califòrnia, a més d’inundacions greus a Europa.

Els impactes del canvi climàtic s’estan convertint en emergències socials i la resposta és insuficient: les cimeres climàtiques no aconsegueixen avenços significatius, continuem depenent dels combustibles fòssils i el negacionisme climàtic augmenta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
mossos

Dos detinguts a la Jonquera per robar en cotxes a les benzineres

Notícia següent

El primer Marketplace de Càmpings de Tarragona acull més de 300 persones

Notícies relacionades