La Ciutat de Catalunya Central

Manresa ensenya els usuaris del banc d’aliments a cuinar sa i barat

Menjar sa no forçosament vol dir menjar car. Aquesta és la idea que es vol transmetre a través del taller de cuina que aquests dies estan impartint nutricionistes d’atenció primària als usuaris del banc d’aliments de Manresa. L’objectiu és oferir-los idees de menús saludables a baix cost per evitar “mals vicis” que, a la llarga, poden comportar problemes de salut com diabetis o obesitat.

 

La Dialnekis Garcia és una de les usuàries que ha assistit al taller. Admet que li agrada esmorzar pa amb embotit, però al curs ha après que “l’ou és més sa i més barat que el xoriço”. Un altre usuari, el Xavier Campanales, assegura que la falta de temps li juga en contra. “Menjo sopes de sobre o mandonguilles de llauna. Més cares i menys sanes”, admet.

 

En un moment en què cada cop és més car fer la cistella de la compra, els tallers que ofereixen dietistes i nutricionistes de l’ICS Catalunya Central i la Fundació Althaia són realment útils. En aquests cursos s’ofereixen idees de receptes fàcils, sanes i barates, s’ensenya a cuinar amb el mínim de recursos, i es donen consells a l’hora de fer la compra perquè sigui més barata i més sana.

 

Tal com explica la dietista i nutricionista de l’ICS a la Catalunya Central, Naila Guillén, les famílies amb menys recursos econòmics sovint tenen més mancança d’aliments saludables i consumeixen més greixos i més aliments processats. Per aquest motiu, subratlla la importància de tallers dirigits a aquest sector de la població.

 

D’aquesta manera, la iniciativa vol millorar l’aprofitament dels aliments bàsics que s’ofereixen des del banc d’aliments. Una cistella que, tal com subratllen les nutricionistes d’atenció primària, està “molt bé” perquè inclou molts productes de temporada i frescos. Dues premisses que van estretament lligades amb el preu.

 

Per la seva banda, els usuaris agraeixen aquests tallers perquè, admeten, sovint no mengen sa. Asseguren que la falta de temps molts cops és la principal raó, més que la falta econòmica. Però també el desconeixement perquè a vegades els passa que reben aliments que no saben com cuinar.

 

Nutricionistes a l’atenció primària

Des de fa un temps, el Departament de Salut ha incorporat la figura del dietista-nutricionista a l’atenció primària amb l’objectiu de promoure activitats per potenciar els hàbits i actituds de vida saludables, els canvis de conductes relacionades amb els factors de risc i el foment d’una alimentació equilibrada al llarg de les diferents etapes de la vida, de manera individual, familiar i comunitària.

Mendo

Missatges recents

Millora de l’enllumenat públic a la plaça de Jaume I de Vilafranca del Penedès

L’Ajuntament de Vilafranca ha iniciat aquesta setmana els treballs de substitució dels fanals d’enllumenat públic existents a la plaça de Jaume…

1 minut fa

Arriba la 66a Fira Multisectorial de Cambrils: tot el que has de saber

Cambrils es prepara per viure un cap de setmana ple d’activitats amb la celebració de la 66a Fira Multisectorial, que…

16 minuts fa

L’antic Cinema Romero acull un taller de criança per a homes

Cada vegada són més els homes que volen responsabilitzar-se de la criança dels fills i gaudir de la paternitat. Per…

17 minuts fa

El Caribe Aquatic Park afronta una nova temporada amb més de 15 atraccions

Comença el compte enrere per donar la benvinguda a l'estiu com cal: el dissabte 24 de maig reobre Caribe Aquatic…

19 minuts fa

El ‘mamotreto’ és història: gairebé 100% derruït i preparant la segona fase

La plataforma de 150 metres de longitud i 12 mil tones de formigó s'ha esfumat en un mes i mig.…

20 minuts fa

Festival Sota la Palmera 2025: 27 dies d’espectacles amb artistes com Suu, Juls o Al·lèrgiques al Pol·len

El Festival sota la Palmera celebra el seu 15è aniversari amb una programació ampliada i plena de novetats que s'estendran…

27 minuts fa

Esta web utiliza cookies.