Manresa 2022 presenta la nova imatge amb la mirada posada en la transformació de la ciutat i la societat

La nova imatge neix de la fusió entre el símbol del camí ignasià i un ull, que representa la mirada transformadora del projecte

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La plaça Major va acollir ahir dimecres a la tarda la presentació de la nova imatge de Manresa 2022, que neix amb la voluntat d’aprofundir en la transfor mació de la ciutat i la societat que dota de contingut la proposta de celebració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat. Més de 80 persones —vinculades a entitats, institucions i comissions i taules de treball que han fet créixer el projecte— van participar en la descoberta d’una lona de grans dimensions amb la nova marca, que ja llueix a la plaça Major.

La nova imatge neix de la fusió entre el símbol del camí ignasià i un ull, que representa la mirada transformadora d’un projecte que, com va explicar l’alcalde, Marc Aloy Guàrdia, “ja ens ha servit i ens continuarà servint per fer una transformació física de la ciutat, alhora que també, més important encara, ens ha de conduir a una transformació personal i col·lectiva. Com a persones, com a ciutat, com a societat; Ignasi de Loiola ho va fer al segle XVI, un període que, com l’actual, estava ple de canvis. I nosaltres volem fer-ho també el 2022”. L’alcalde també va fer referència al fet que la imatge s’hagués presentat conjuntament amb més de 80 persones: “gent de la ciutat, representants d’entitats i persones a títol individual que donen suport o estan vinculades d’alguna manera el p rojecte. Creiem que això demostra que és un projecte amb múscul, amb força, un autèntic projecte de ciutat, il·lusionant i aglutinador”.

Just després de la presentació de la nova imatge, es va celebrar el plenari ciutadà al teatre Els Carlins, amb la presència també de prop d’una vuitantena de persones. El plenari ciutadà és la reunió de retorn i seguiment del projecte amb la ciutadania, on hi assisteixen entitats i persones involucrades en el projecte d’una manera o altra al llarg dels anys, però especialment a través de les comissions i taules de treball que l’han dotat de contingut. Tal com va recordar el regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet Piqué, des del 2014 —quan es va iniciar el projecte— se n’han celebrat cinc. El d’ahir va ser el sisè, i va ser “el més especial”, ja que s’hi van donar les primeres pinzellades del programa que es desplegarà al llarg del 2022.