L’hospital de Vic esbrina com es va contagiar el mort amb malària

En Samuel va ingressar al centre per operar-se de l'esquena, va marxar a casa i va tornar dies després molt malalt fins que va morir

L’Hospital de Vic ha descobert què va causar el contagi, i posterior mort, d’un home que va ingressar al centre per operar-se de l’esquena.

Després de l’operació, que va sortir bé, en Samuel va tornar a casa fins que dies després va començar a trobar-se malament, amb molt de dolor i febre.

El van ingressar de nou a l’hospital i van detectar, a través d’unes anàlisis, que s’havia contagiat de malària, però ningú sabia com podia haver passat.

Ara, l’Hospital de Vic ha descobert que l’home es va contagiar al mateix hospital, on un altre pacient sí estava ingressat amb aquesta malaltia.

Aquest altre pacient estava en una altra habitació, però a prop de l’habitació on va estar el Samuel. No van tenir contacte directe, motiu pel qual la principal hipòtesi és que l’home es contagiés amb algun objecte contaminat usat pels metges. És a dir, hauria estat una forta negligència.

Per ara, el centre segueix investigant i buscant el suposat objecte contaminat que va provocar el contagi per tal d’esbrinar si s’han de perseguir responsabilitats.

L’altre pacient amb malària estava a la mateixa planta

L’altre pacient, que sí que havia ingressat amb malària, s’havia contagiat en un viatge a una zona endèmica d’aquesta malaltia. En el seu cas, però, va ingressar a l’hospital i uns dies després es va curar i va rebre l’alta.

De moment, ningú entén com es va produir el contagi. És cert que el servei de traumatologia i el de medicina interna comparteixen la mateixa planta. Però cada servei té personal d’infermeria propi i els professionals d’una branca no atenen els de l’altra.

Actualment, s’ha iniciat una auditoria externa que pugui esbrinar com es va produir el contagi i si hi ha hagut un cas clar de negligència que va acabar amb la mort d’un pacient sa.