Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

L’Escola Municipal de Música de Berga inicia el projecte ‘Berga en escena’

Avatar photo

Amb aquest projecte, l’Escola Municipal de Música de Berga vol ampliar el seu àmbit d’actuació referent a la població

Descobrir i experimentar les arts escèniques com a vehicle d’expressió i comunicació. Aquest és l’objectiu del projecte ‘Berga en escena’ impulsat per l’Escola Municipal de Música de Berga i tres centres d’educació secundària de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa que compta amb la participació d’una trentena d’alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Guillem de Berguedà, l’Institut Serra de Noet i l’Escola FEDAC Xarxa de Berga. El projecte va començar el dimarts, 28 de febrer, i està dinamitzat per Ivan Otaola, graduat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre, i la ballarina Laura Marsal.

Amb aquest projecte, l’Escola Municipal de Música de Berga vol ampliar el seu àmbit d’actuació referent a la població i també vol explorar altres disciplines artístiques més enllà de la música. ‘Berga en escena’ és un projecte que compta amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Endinsar-se en les arts escèniques

Els objectius principals del projecte ‘Berga en escena’ són que l’alumnat pugui endinsar-se en les arts escèniques a través d’un treball multidisciplinari que englobarà la dansa contemporània, el teatre i la música. Es fomentarà la consciència individual i col·lectiva, així com la seva relació amb l’entorn per prendre consciència sobre la utilitat de les arts en el procés de creixement i construcció de la personalitat en l’etapa de l’adolescència.

El projecte consisteix en la realització d’exercicis i activitats per adquirir habilitats relacionades amb diferents tipus d’intel·ligències com per exemple la corporal cinestèsica, l’intrapersonal, l’interpersonal i la musical. També es pretén despertar les inquietuds artístiques del jovent de la ciutat.

 

Competències bàsiques educatives

‘Berga en escena’ és un projecte que també està vinculat amb les competències bàsiques de l’Educació Secundària Obligatòria, ja que inclou les competències de l’àmbit artístic (percepció i escolta; expressió, interpretació i creació; societat i cultura), de l’àmbit d’educació física (expressió i comunicació corporal), de l’àmbit social (cultural, artística i ciutadana) i, especialment, de l’àmbit cultural i de valors (personal, interpersonal i sociocultural).

 

Periodicitat de les sessions

El projecte es portarà a terme durant el segon trimestre del curs lectiu 2022-2023 i comptarà amb la col·laboració musical de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de música dels Pirineus. Es faran sis sessions de tres hores de durada cadascuna, dins de l’horari lectiu dels centres de secundària, i culminarà amb una creació col·lectiva i mostra final davant el públic. Aquesta última sessió oberta a la ciutadania es durà a terme el dimarts, 28 de març, al Teatre Municipal de Berga.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five × 3 =

Notícia anterior

Lloret aprova el circuit d’actuació per a l’atenció a dones en situació de violència masclista

Notícia següent

Sant Pere de Ribes se suma a la commemoració del 8-M

Notícies relacionades