Les invitacions per als ballets de Festa Major de Solsona s’hauran de recollir entre l’1 i el 3 de setembre

La regidoria de Cultura també obre la reserva de places per a persones amb mobilitat reduïda

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La regidoria de Cultura de Solsona ha fixat els tres primers dies de setembre, entre dimecres i divendres de la setmana que ve, per recollir les invitacions per assistir als ballets tradicionals de la imatgeria festiva a la plaça Major els dies 8 i 9.

Caldrà recollir-les al vestíbul de l’ajuntament de dimecres a divendres els matins de deu a una del migdia, o bé a la Biblioteca Carles Morató dimecres i dijous de cinc de la tarda a vuit del vespre.

El primer de setembre, tant al matí com a la tarda, només podran reservar lloc les persones empadronades a Solsona, mentre que els dies 2 i el 3 ho podrà fer tothom qui ho vulgui. S’estableix un màxim de cinc invitacions per persona i caldrà facilitar el nom i el telèfon de tothom que ocupi una localitat per al seu registre –en canvi, els infants que s’asseguin a la falda no caldrà comptabilitzar-los.

Aquest sistema de distribució d’invitacions, no preveu a possibilitat de reserves per telèfon o correu electrònic. Tal com es va fer per Corpus, els ballets de la Festa Major es faran amb capacitat restringida i amb el públic assegut. En cas que s’exhaureixin les entrades, s’obrirà una llista d’espera per cobrir les baixes d’última hora.

La regidora de Cultura, Judit Gisbert, demana un compromís a les persones que tinguin invitació per evitar que quedin llocs buits i per solidaritat amb la gent que es quedi sense invitació una vegada s’exhaureixin. Igualment, a fi de facilitar que el màxim nombre de persones pugui veure les danses, es demana a les famílies anar-hi un sol dia dels dos possibles.

Les localitats no estaran numerades. L’accés a la plaça Major s’obrirà tant el dia 8 com el dia 9 a partir de tres quarts de dotze del migdia. Els accessos seran pel carrer del Castell, la plaça de Palau i el carrer de Sant Cristòfol.

Com ja és habitual de cada any des del 2014, l’Ajuntament de Solsona reserva un espai a la plaça Major per facilitar l’assistència als ballets tradicionals a les persones amb mobilitat reduïda. Les limitacions d’espai obliguen a regular aquesta reserva mitjançant la inscripció prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del consistori entre l’1 i el 3 de setembre. En cas que la demanda sigui superior, es prioritzarà l’assignació de lloc als infants. Hi col·labora Creu Roja del Solsonès amb voluntaris per assistir el públic amb cadires de rodes.

També els dies 1, 2, i 3 de setembre el vestíbul de l’ajuntament dispensarà les entrades gratuïtes per assistir als concerts de nit dels dies 8 i 9 de setembre a la Sala Polivalent. El primer estarà amenitzat per l’Orquestra Junior’s i el segon, per La Principal de la Bisbal.