L’eliminació de la taxa d’arranjaments menors fa augmentar les rehabilitacions a Igualada

Avatar photo

Aquesta mesura assoleix amb escreix l’objectiu d’incentivar les rehabilitacions en l’interior d’habitatges i dinamitzar l’activitat econòmica

Aquest mes de gener, l’Ajuntament d’Igualada va suprimir la taxa i l’impost sobre Construccions i Obres (ICIO) per arranjaments menors, és a dir, rehabilitacions i obres en interiors d’habitatges, que no toquen estructura ni cap element comunitari i tampoc no afecten les condicions d’habitabilitat. L’objectiu principal d’aquesta mesura ha estat el d’agilitzar tràmits i incentivar i facilitar les rehabilitacions.

Després de sis mesos sense aquesta taxa, la tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Carlota Carner, ha explicat que aquesta mesura ha suposat un increment del 36% de rehabilitacions en el primer semestre del 2022 respecte totes les que es van fer durant el 2021.

Carner s’ha mostrat molt satisfeta d’aquesta mesura que “abans d’acabar l’any ja ha superat amb escreix els objectius marcats des del govern: incrementar les petites rehabilitacions, dinamitzar l’activitat econòmica d’aquest sector i aconseguir un estalvi per al conjunt de la ciutadania que, en aquest mig any, ha deixat de pagar els 29.000€ que implicaria el conjunt de totes aquestes rehabilitacions que s’han realitzat”.

Carner ha destacat que des de l’Ajunatment d’Igualada se seguirà apostant per les rehabilitacions, “no només amb les subvencions de rehabilitació habitatge, de façanes o de masoveria urbana com fem any rere any, sinó també amb incentius fiscals i d’agilització dels tràmits com la supressió d’aquesta taxa”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Comencen a construir les cases a la presó de Trinitat Vella de Barcelona

Notícia següent

A presó per tenir sexe amb una nena de 14 que ‘venia’ la seva virginitat a Internet

Notícies relacionades