L’Ajuntament de Vic revalida el Segell InfoParticipa

Avatar photo
Vic recupera el 100% de la puntuació del Segell Infoparticipa, un resultat que només 17 municipis de tot Catalunya han obtingut

L’Ajuntament de Vic ha revalidat per novè any consecutiu el seu compromís amb la transparència informativa i la qualitat de la comunicació pública amb l’obtenció del 100% de puntuació del Segell Infoparticipa, és a dir, el compliment de tots els indicadors de referència, un total de 52. En aquesta edició, només han aconseguit la màxima puntuació 17 municipis del total de 947 de Catalunya.

A més, la comarca d’Osona se situa en molt bona posició perquè, a banda de Vic, deu municipis més han aconseguit el Segell Infoparticipa: Centelles, Tona, Sant Julià de Vilatorta, Vilanova de Sau, Gurb, Roda de Ter, Manlleu, Les Masies de Voltregà, Torelló i Montesquiu. Precisament l’alcalde de Vic, Albert Castells, ha destacat aquestes xifres: “És un orgull per la comarca veure l’àmplia representació que tenim en un certamen que premia la manera com ens comuniquem a la ciutadania”.

L’acte d’entrega dels premis InfoParticipa es va celebrar el dimarts 9 d’abril a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB, on l’alcalde de Vic va recollir el guardó i va agrair “l’esforç i dedicació de tot el personal del consistori que fa possible l’assoliment d’aquesta distinció” i també va assegurar que “no deixarem de treballar per continuar sent una administració accessible i oberta, requisits indispensables per treballar per al bé comú”.

El Segell InfoParticipa l’atorga el grup de recerca ComSET de la Universitat Autònoma de Barcelona als municipis i entitats supramunicipals, com els consells comarcals i les diputacions provincials. Impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB, va sorgir el 2012 per analitzar la informació que ofereixen els webs municipals a partir de qüestions com la gestió dels recursos col·lectius, la descripció i informació de la representació política, els recursos econòmics disponibles, l’anàlisi de les notícies o l’explicació de les eines de participació ciutadana.

Aquests indicadors s’han anat actualitzant durant els anys, elevant el nivell d’exigència de claredat dels seus continguts i de la seva presentació per donar-los com a vàlids, per la qual cosa l’obtenció del segell “posa en valor la millora continua que es fa en termes de transparència per i amb la ciutadania”, tal com expliquen des de l’organització avaluadora.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Reunió estratègica entre les Cambres de Comerç de Manresa, Sabadell i Terrassa

Notícia següent

Torna el certamen “El Barri en Flor” a Valls

Notícies relacionades