L’Ajuntament de Manresa s’il·luminarà de blau pel Dia Internacional de l’Educació Social

Aquesta acció mostra el suport municipal a la campanya que enguany vol posar en valor el treball que desenvolupa el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC).

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Manresa es tornarà a sumar  enguany a la commemoració del Dia Internacional de l’Educació Social i il·luminarà de color blau la façana de l’edifici consistorial  dilluns vinent, 2 d’octubre, en horari de 19.40 a 22.30 h.

L’any passat, la campanya de sensibilització va posar el punt de mira en la necessitat de col·legiar-se i d’organitzar-se per lluitar per la professió i ampliar les perspectives i la mirada de l’educació social i enfortir-la. Aquest any 2023, la campanya pretén mostrar les moltes cares que pot tenir un col·legi professional com el CEESC, tant a nivell col·lectiu -treballant en conjunt i de manera compromesa pel pro de la professió-, com a nivell individual -oferint tot un seguit de serveis per donar suport a la pràctica dels professionals-.

Els educadors socials són professionals que donen suport i protegeixen les persones en risc d’exclusió social. L’objectiu principal és millorar la integració dels col·lectius especialment vulnerables promovent la seva participació activa a la societat. Els educadors treballen amb ciutadans de perfils molt diferents, des de joves amb pocs recursos econòmics, fins a persones amb discapacitat o gent gran amb una xarxa de suport escassa.