L’Ajuntament de Manresa promou una formació sobre envelliment i diversitat sexual i de gènere

El curs està adreçat a professionals i entitats que treballen tant amb persones grans com amb persones LGTBI+

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Emmarcat al voltant del Dia Internacional de les Persones Grans i del Dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans, dues diades que se commemorem durant aquest mes d’octubre, l’Ajuntament de Manresa ha programat un microcurs sobre “Envelliment i diversitat sexual i de gènere”.

La formació tindrà lloc dimarts 26 d’octubre de 9.30 h a 13 h del matí i es portarà a terme de forma presencial a la sala d’actes del Centre Cultural del Casino de Manresa. El curs anirà a càrrec de Josep Maria Mesquida, un dels actuals patrons de la Fundació Enllaç (Fundació especialitzada en Gent Gran LGTBI+), doctor especialitzat en persones grans LGBTI i professor de Treball Social a la Universitat de Barcelona.

La formació està adreçada a professionals que treballin tant amb persones grans, com amb persones LGTBI+ i també per a entitats i grups de persones grans i/o LGTBI de la ciutat.  L’activitat té aforament limitat i cal inscripció prèvia per a poder-hi participar. Per a més informació o inscripcions, les persones interessades poden enviar un e-mail a sai@ajmanresa.cat o bé trucar al 608 332 303.

Aquesta formació està promoguda des de la regidoria de Persones Grans i la regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Manresa amb l’objectiu de donar resposta al fet que durant els darrers anys s’ha fet visible que el conjunt de persones grans presenta una gran diversitat, que inclou diversitat d’estils de vida, sexual i de gènere, qüestió que cal tractar i tenir present en aquells serveis que atenen també persones grans.

El col·lectiu LGBTI i els serveis especialitzats treballen perquè els programes i serveis d’atenció respectin aquesta diversitat, per tal que la sexualitat i la diversitat de gènere es puguin viure amb reconeixement i no suposi una tornada a l’armari.

Alhora, amb aquesta activitat es dona resposta també al Pla Comarcal per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals (2018-2021), que conté  l’objectiu específic de garantir el reconeixement de les persones grans LGTBI.