Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Manresa incorpora a la seva plantilla sis joves extutelats

Avatar photo

Els joves rebran formació i treballaran donant suport als serveis municipals que han vist augmentada la seva demanda per la situació d’emergència derivada de la crisi de la Covid-19

L’Ajuntament de Manresa ha incorporat a la seva plantilla sis joves extutelats en el marc d’una prova pilot que ha posat en marxa la Generalitat de Catalunya, en la qual s’ha adherit l’Ajuntament de Manresa i que forma part del Programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya. A tot Catalunya, seran 50 els joves que es troben en aquesta situació que podran accedir, durant un any, a un contracte de treball a l ’administració pública, així com a rebre una formació en competències transversals i tècniques digitals que els permetran encarar millor el futur i poder accedir al mercat laboral amb més garanties.

 

Dels 50 joves, l’Ajuntament de Manresa n’ha incorporat sis, cinc dels quals han començat a treballar aquesta passada setmana fent tasques de suport als serveis municipals que han vist augmentada la seva demanda per la situació d’emergència derivada de la crisi de la Covid-19, com l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), els Serveis Socials, l’Espai Jove Joan Amades o el Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO), entre altres. El sisè entrarà en els pròxims dies.

 

Tot just iniciada la seva etapa com a treballadors, els joves han estat rebuts per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i per la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz Mas, en un acte que ha servit per donar-los la benvinguda a l’Ajuntament.

 

La regidora Cristina Cruz Mas ha valorat molt positivament un programa que facilita als joves la seva primera experiència laboral, indicant que “la millor manera d’incorporar-se al mercat laboral és tenint l’oportunitat de treballar”. També ha subratllat l’acompanyament que rebran per part d’una tècnica d’Ocupació, que permetrà als joves “establir un itinerari d’orientació i inserció laboral adequat a les necessitats de cadascú d’ells per tal que, a través de l’experiència que hagin adquirit aquí, puguin inserir-se després al mercat de treball”.

 

Finalment, ha destacat que el projecte promulga l’emancipació d’aquests joves, contribueix a ampliar la seva xarxa de suport en l’àmbit laboral i social i possibilita la construcció d’un projecte de vida.

 

Tres persones més s’incorporen en el marc del Pla de Reconstrucció

A banda dels sis joves extutelats, el dia 1 de novembre es van incorporar a l’Ajuntament de Manresa tres persones més en el marc del Pla Local per a la Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa. Es tracta de tres persones que treballaran com a tècniques de grau mitjà per la reactivació socioeconòmica en l’àmbit del treball i de l’ocupació i que reforçaran el pla local vigent, la planificació estratègica i la concertació social i territorial.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El volum de compradors en línia a Catalunya es dispara arran de la Covid-19

Notícia següent

L’Ajuntament de Mataró prepara les futures instal·lacions de l’Espai Mataró

Notícies relacionades