fbpx

La tercera edició de ‘Mira l’Art’ arriba als aparadors de Solsona

Avatar photo

Una vintena d’artistes locals tornen a mostrar la seva obra a peu de carrer a Solsona a partir d’aquest divendres i fins a mitjan gener. La regidoria de Cultura organitza la tercera edició de Mira l’Art, el circuit artístic en aparadors del centre de la ciutat que proporciona als creadors una plataforma per donar-se a conèixer i, alhora, dinamitza els eixos comercials per festes.

El circuit comença a la plaça del Camp i discorre pels carrers del Castell i de Sant Miquel, el carrer de les Terceries i la plaça de Sant Joan. Igual que en les edicions anteriors, a cada parada del recorregut es podrà veure una obra o més, una fitxa descriptiva i les dades de contacte de cada artista. Gràcies a la col·laboració de Solsona FM, també s’hi podrà escoltar el mateix autor en un àudio a través d’un codi QR.

Per al regidor de Cultura, Albert Colell, aquesta iniciativa compleix diferents objectius, “tant el de donar una segona vida a aparadors buits, tot fent-los atractius, com el de fer accessible a la ciutadania el món de l’art, perquè es deixi de veure com una cosa exclusiva de museus, descobrir l’artista que hi ha darrere i reflexionar sobre la seva proposta”.

Una de les característiques de Mira l’Art és la varietat de disciplines artístiques. Enguany s’hi podran veure il·lustracions, gravats i pintures, escultures, instal·lacions, ceràmica, diorames i fotografia.

Com a artistes de nova incorporació enguany hi ha Jordi Viladrich (pintura), Marta Martorell (diorames), Júlia Puig (ceràmica), Jordi Fraxanet (fotografia), Jordi Peries (fusta), Sònia Puertas (il·lustració) i Jordi Montraveta (talles de fusta). Repeteixen la seva participació en el circuit Claustre Cuadrench (dibuix), Esteve Sances (pintura), Anna Terricabras (pintura), Ton Casserras (escultura i altres); Pere Cuadrench (escultura); Tate Jané (pintura i gravat), Aurembiaix Sabaté (pintura i gravat), Aleix Albareda (pintura), Jaume Cuadrench (pintura i escultura), Joma (instal·lació), Lurdes Santamaria (pintura) i Jaume Roure (pintura).

 

Selecció del Museu i Salvador Vinyes

Aquest any van presentar la seva proposta per encabir-se al Mira l’Art fins a 28 artistes, una xifra que es considera tot un èxit des de la regidoria de Cultura. Amb tot, la infraestructura disponible (locals, focus, cavallets, entre d’altres) només permetia acceptar-ne vint. Per això va ser necessari, per primera vegada, convocar un jurat extern, format per professionals del Museu de Solsona i l’artista berguedà Salvador Vinyes, que en fes la selecció. “La col·laboració d’aquest jurat també representa una garantia de qualitat de la mostra artística”, sosté Albert Colell.

 

Ruta inaugural

Per donar el tret de sortida a la mostra, aquest divendres, primer de desembre, els artistes comentaran la seva obra exposada en una ruta inaugural que començarà a les set del vespre a l’exterior de la botiga Bufau, des de l’Ajuntament s’han editat 400 llibrets informatius, que es trobaran a l’OAC municipal, l’Oficina de Turisme i la biblioteca Carles Morató i que es pot descarregar en format digital del portal web municipal.

  • Acte: Ruta inaugural del 3r Mira l’Art
  • Dia: divendres primer de desembre
  • Hora: 19 h
  • Lloc: botiga Bufau (pl. del Camp, 3)
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Amposta s’adhereix a la Ciutat dels xiquets i xiquetes de Tonucci

Notícia següent

El Mercat de Nadal de l’Hospitalet de l’Infant s’obrirà aquest divendres 1 de desembre

Notícies relacionades