La Síndica de Greuges, Rosa M. Sánchez, presenta la memòria d’activitats del 2020

L’informe conclou que s’han realitzat 120 actuacions, una més que al 2019, i que han augmentat les consultes telemàtiques

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Síndica Municipal de Greuges d’Igualada, Rosa M. Sánchez, ha presentat davant el  plenari municipal el seu informe anual d’activitat corresponent a l’any 2020 aquest  dimarts, 8 de juny. 

Entre d’1 de gener i el 31 de desembre de l’any passat, la Síndica Municipal va dur a  terme un total de 120 actuacions, 1 més que l’any 2019. D’aquestes 120 accions, 46  van correspondre a Consultes, Assessoraments i Informacions (CAI), 72 van estar  emmarcades en el capítol de les Queixes i, finalment, 2 va correspondre a  Recomanacions d’Ofici. De tots els casos rebuts, 65 han estat promoguts per dones,  51 per homes, 2 per entitats i, en 2 ocasions, la Síndica ha actuat d’ofici. 

La casuística especial d’aquest any, marcat per les restriccions de la pandèmia, ha fet  que es modifiqui en certa manera el mode de presentació d’aquests casos. 33 han  estat presentats per telèfon, 32 per correu electrònic, 53 de forma presencial i 2  presentades d’ofici. EL 100% de les actuacions ja estan resoltes.  

Per procedència geogràfica, la majoria de les actuacions corresponen als districtes  Centre i Pla de Sant Magí, destacant també les 9 actuacions de l’àmbit municipal  traslladades per ciutadans d’altres municipis de l’entorn. Els àmbits de gestió municipal  que més casos van concentrar van ser Serveis Jurídics – Multes, amb un total de 24 i  11 destinades a Governació – Policia Local. 

Les actuacions de la Síndica són gratuïtes per a tothom i es duen a terme amb  confidencialitat i vetllant especialment per la intimitat de les persones, actuant sempre  en base als principis d’equitat, independència, bona fe i legalitat. 

Els interessats a contactar-hi ho poden fer de dilluns a divendres, de 8 a 15h. S’hi pot  contactar al telèfon 93 803 19 50, extensió (Ext. 553), i al correu electrònic  sindicatura@aj-igualada.net.