La regidoria de Cultura de Solsona obre la convocatòria d’ajuts d’enguany

Les bases, lleugerament modificades, potencien les creacions artístiques individuals

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Des d’aquesta setmana i fins al 30 de maig, associacions, entitats i col·lectius culturals, així com escriptors, artistes o productors audiovisuals, poden sol·licitar ajuts a la regidoria de Cultura de Solsona, que acaba de publicar les bases per a aquest exercici. Els tipus d’aportació, que s’han modificat lleugerament, potencien les creacions artístiques individuals.

S’estableixen quatre línies de subvenció: la que s’adreça a persones físiques per a la creació i desenvolupament d’un projecte cultural, incloses la publicació de llibres, la gravació de discos o similars; la destinada a subvencionar iniciatives culturals vinculades a una entitat o un col·lectiu; ajuts extraordinaris per a activitats puntuals no previsibles en la programació ordinària, i ajuts a festes de barri. La consignació pressupostària total és de 7.000 euros, igual que l’any passat.

Si bé fins ara la regidoria de Cultura ja subvencionava les creacions individuals, el redactat de les noves bases és més clar i concreta el tipus d’ajut. Així, per exemple, s’especifica que el suport municipal pot ser econòmic, tècnic i d’infraestructures o equipaments, i quan es tracti de llibres o de discos, es compraran exemplars per un import de 200 euros sempre que no se superi el 12% del pressupost total de la línia d’ajuts.

Fins al 30 de maig

El termini per presentar les sol·licituds d’ajuts es tancarà el proper 30 de maig. Totes les propostes seran analitzades per la regidoria de Cultura, que tindrà en compte aspectes com l’interès general i municipal dels projectes, el seu caràcter innovador, si contribueixen a la recuperació i el manteniment d’aspectes vinculats a la cultura popular i tradicional, si afavoreixen la integració i l’atenció a la diversitat o el coneixement i la difusió del patrimoni cultural local, entre d’altres. Les bases completes es poden consultar aquí .

L’any passat la regidoria de Cultura de Solsona va subvencionar quatre entitats per a activitats i festes realitzades durant l’any i per a un programa de ràdio, dues publicacions de llibres i la producció d’un disc. El nou festival La Mare, que va tenir lloc del 31 de juliol al primer d’agost a la font de la Mina, va ser la iniciativa que va aconseguir l’ajut més elevat, de 1.539 euros. D’altra banda, hi havia previst col·laborar en altres projectes que, finalment, a causa de la pandèmia no van acabar cristal·litzant.

En aquestes línies d’ajut no s’hi compten els convenis signats amb entitats culturals, com per exemple l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona, les aportacions dels quals s’estableixen en el pressupost general.