La 7a edició del Festival Píndoles estrenarà a Berga 6 coproduccions de teatre breu

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Festival Píndoles de 2021, la cita referent de teatre breu en espais vius, aterra per primera vegada a Berga, com a nova seu del festival. Amb la complicitat de l’Ajuntament de Berga i l’objectiu de crear nous públics i descentralitzar la cultura, la capital berguedana estrenarà les obres amb suport a la creació del festival de manera oficial el divendres, 21 de maig. Al matí, es representaran 3 peces de microteatre per a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i a la tarda se’n faran 3 més pel públic general. Les obres es portaran a terme en espais singulars del Parc de Lledó com l’skatepark, l’amfiteatre o en altres zones verdes de l’emplaçament i comptaran amb col·loquis i debats després del cicle de funcions. 

Teatre breu amb col·loquis postfunció  

Les tres obres que l’alumnat de secundària podrà veure al matí són ‘Babar’ de Fèlix Casanellas, ‘Elektrisches Blau’ de Virgínia Gimeno i ‘La Imatge’ de Josep M. Teixell. Seguidament, es realitzarà un col·loqui dinamitzat amb les companyies. A la tarda, les obres programades són ‘Cicles’ d’Elena Serra, ‘L’habitació dels objectes perduts’ de Neus Soler i ‘Malo Banco’ de Marc Folch. Aquestes obres es faran a les 19 h i també inclouran un debat amb el qual es posarà punt final a la jornada del Festival Píndoles a Berga.

La venda d’entrades per veure el cicle de píndoles de microteatre de la tarda es realitzarà a la taquilla situada a la zona de l’amfiteatre del Parc del Lledó, una hora abans de l’inici dels espectacles, i també es poden adquirir a través de la plataforma de venda d’entrades online.

Suport a la creació

El Festival Píndoles aposta pel risc i la descoberta del nou talent amb l’objectiu que el públic pugui gaudir d’espectacles de curta durada en un espai viu i singular. Un projecte que vol reivindicar el teatre breu com un gènere amb entitat pròpia dins les arts escèniques i que es consolida com un espai de fogueig per a nous artistes. 

Aquesta és la primera vegada que el festival incorpora una nova seu, a part de la tradicional del Castell de Montjuïc de Barcelona, on el Festival Píndoles celebrarà la seva setena edició els dies 11, 12 i 13 de juny i on, a part de les obres amb suport a la creació, s’hi podran veure fins a 12 obres més.