Fira d’Igualada aposta per celebrar el FirAnoia i donar suport al comerç de proximitat

La cita coincidirà amb tres certàmens més que havien quedat suspesos durant el confinament

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Roda de premsa on s'han presentat les novetats del FirAnoia, amb la regidora de l'Ajuntament d'Igualada, Patricia Illa; i Magí Senserrich, president de Fira d'Igualada. ACN

Fira d’Igualada ha decidit celebrar, del 25 al 27 de setembre, el FirAnoia. L’objectiu, manifesten des de l’organització, és contribuir a dinamitzar econòmicament el sector serveis de la Conca d’Òdena i en especial el comerç de proximitat. El certamen se celebrarà a l’aire lliure, amb el Passeig Verdaguer com a eix central, i coincidirà amb tres cites que es van ajornar durant el confinament: la Fira del mercat de l’automòbil d’ocasió Automercat, la Fira d’Artesania i el Mercat d’Antiguitats.

Per tal de complir tots els protocols sociosanitaris, Fira d’Igualada ha previst un recorregut que permeti mantenir la distància de seguretat entre els visitants i diverses mesures com el control d’aforament i limitació de l’accés només en punts concrets del recorregut, a més de l’ampliació de l’equip de vigilància i seguretat. A més, diferència dels anys anteriors, la fira es tancarà al migdia per poder realitzar tasques de neteja i desinfecció.

Descomptes per animar la participació

Amb l’objectiu de fomentar la participació, Fira d’Igualada ha establert bonificacions del 50% de descompte per als expositors de la Conca i el 25% per als de la comarca de l’Anoia. Ho fa gràcies a un acord amb l’Ajuntament d’Igualada, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, que n’assumiran el cost.

No se celebrarà la Fira Maqpaper

Per contra, Fira d’Igualada ha anunciat que la Fira Internacional Maqpaper, que s’havia de celebrar els dies 17 i 18 de juny, no es recol·locarà al calendari. Tot i que hi havia més de quaranta expositors confirmats, l’organització ha decidit suspendre el certamen per la impossibilitat dels expositors internacionals d’assistir-hi. Així, la propera edició de Maqpaper, que té periodicitat biennal, serà el març del 2022.