El campus universitari d’Igualada assoleix la xifra rècord de 500 estudiants

Les obres per convertir l'antic hospital en el nou Campus Salut es licitaran durant el primer trimestre del 2021

Campus universitari d’Igualada. CEDIDA

El Campus d’Igualada-Universitat de Lleida comptarà aquest curs 2020-2021 amb 500 estudiants, la xifra més alta de la seva història. Enguany s’incorporaran uns 200 alumnes: 48 a la titulació d’ADE, 36 a Organització Industrial i Logística i Enginyeria Química, 28 al grau TIC, 44 al de Nutrició-Fisioteràpia i 60 a Infermeria.

Així ho ha donat a conèixer l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, en una compareixença en la qual també ha anunciat que aquest setembre “per fi” s’oficialitzarà l’acreditació de l’Hospital d’Igualada com a hospital universitari; així com que la licitació del nou Campus Salut, que s’ubicarà on hi havia l’antic hospital i que tindrà un cost de 6 MEUR, es farà durant el primer trimestre de 2021.

Castells ha donat a conèixer les novetats en una compareixença en les que ha presentat les actuacions que es duran a terme a la ciutat durant en els propers mesos. D’entre elles destaca la decisió del consistori de fer “permanent” la prohibició de circular en cotxe per la Rambla Sant Isidre per ampliar l’espai destinat a terrasses de bars i restaurants. A més, ha avançat que estan “estudiant” traslladar la mesura a altres vials de la ciutat.

Pel que fa a les infraestructures, l’alcalde ha avançat que l’enllaç de la capital de l’Anoia amb la ronda sud segueix avançant. Tot apunta al fet que el proper mes d’octubre la Generalitat aprovarà el projecte executiu i constructiu, pel que els treballs es podrien licitar abans d’acabar l’any i iniciar les obres a la primavera de 2021.

De les obres previstes pels propers mesos, l’alcalde també ha subratllat els treballs que començaran el proper 15 de setembre per unir el Tanatori i Can Roca, a l’Anella Verda.

En l’àmbit de l’habitatge, l’alcalde ha anunciat que “sondejarà” a la resta de grups municipals per fer una modificació del Pla General Urbanístic que permeti que les plantes baixes dels nous edificis que es construeixin en carrers no comercials s’hi puguin fer habitatges. També ha avançat la voluntat d’engegar una “rehabilitació massiva d’habitatges”. Es faria al carrer de l’Argent a través de subvencions municipals però sempre que es comptés amb el “compromís” de la inversió privada.

El conflicte per l’Escola de l’Ateneu

Després de la polèmica entre l’Ajuntament i el Departament d’Educació pel pas de l’Escola de l’Ateneu Igualadí, fins ara concertada, a centre públic, l’alcalde ha explicat que s’ha pogut assolir un acord amb el govern català “beneficiós” per a la ciutat i “poc habitual”. Així, finalment, serà el consistori qui pagarà el cost del conserge, però, per contra, Educació assumirà els costos de manteniment i subministrament de l’escola.

Toc a Aragonès

Castells ha volgut aprofitar la compareixença per reivindicar els “múltiples deutes” que té la Generalitat amb l’Ajuntament per “compromisos” que ha executat el consistori, que havien de ser sufragats pel govern català i que, a hores d’ara, no se’ls ha abonat. El deute, segons l’alcalde supera els 2,3 MEUR. Ha explicat que enviarà per “tercera vegada” una carta al vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, “reclamant que ens paguin els que ens deuen”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detenen un home a Girona que portava 12 grams de cocaïna i 495 euros en efectiu

Notícia següent

El 62% dels pisos turístics de Barcelona s’han reconvertit al lloguer residencial

Notícies relacionades