35 denúncies per no dur mascareta a Igualada i sis mes per consumir alcohol a la via pública

La Policia Local també va sancionar al llarg del cap de setmana un bar per obrir malgrat les restriccions

La Policia Local d’Igualada ha intensificat el control del seguiment de les normes sanitàries i al llarg del cap de setmana passat va gestionar més de 130 incidències. D’aquestes, 35 van ser denúncies per no dur mascareta; 6 per consum de begudes alcohòliques a la via pública; i una denúncia va ser per un bar per obrir malgrat les restriccions.

La resta d’actuacions corresponen a altres tipus d’infraccions, com el consum de drogues. En aquest sentit, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha afirmat que el govern municipal “ha ordenat a la Policia Local que segueixi la línia excel·lent de control, fent complir les obligacions de les autoritats sanitàries, que farem complir de manera molt rigorosa”.

El batlle d’Igualada ha aprofitat per informar sobre la situació de covid a la ciutat i ha assegurat que, malgrat que el risc de rebrot ha caigut i està per sota la mitjana catalana, “estem en una situació de pretensió i no ens podem relaxar”. Per això, Castells ha demanat “limitar” les trobades famílies, on tenen lloc “la majoria de brots”.

Sobre la situació de l’Hospital d’Igualada, Castells ha dit que en aquests moments hi ha una quarantena de llits disponibles. Pel que fa als malalts de covid-19, actualment hi ha 29 malalts ingressats –fa 15 dies n’hi havia una desena- i hi ha dues persones a la UCI. Castells ha avançat que el centre sanitari ha “radicalitzat” el protocol de visites per “no posar en situació d’estrès el centre”.