Igualada presenta el projecte de remodelació del Passeig Verdaguer

Avatar photo

El projecte contempla la creació d’un carril bici i diferents quioscs que tindran lavabos públics

L’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha presentat aquest dimecres el projecte  de reforma del Passeig Verdaguer. Davant la premsa Castells ha explicat que  aquest “és un canvi necessari en una de les vies més importants de la nostra  ciutat i també una demanda de moltes persones que l’utilitzen, de veïns i  comerciants, una reforma que vol mantenir l’essència d’aquest important vial i  que aposta per renaturalitzar-lo”.

Castells ha recordat que la reordenació de la circulació del Passeig Verdaguer,  ja iniciada amb l’eliminació d’un carril de vehicles per sentit, permet ara que el  nou passeig guanyi un metre per cantó a l’espai viari, i passi a tenir una secció  de quasi 21 metres. Aquest eixamplament permetrà introduir un espai de  vorera entre la bateria d’aparcaments i els arbres, que actualment no existeix, i  que millorarà la funcionalitat i accessibilitat d’aquesta àrea.

El projecte també proposa la reordenació de l’actual carril bici, que recuperarà  l’antic traçat del tren, col·locat entre les dues fileres de plataners. D’aquesta  manera, el passeig recupera tot l’espai central per al vianant, i el carril de  bicicletes, resguardat entre vegetació i sota les ombres dels plataners, es  transforma en un trajecte amb gran valor paisatgístic. Aquesta segregació de la  circulació interior també millorarà la seguretat i funcionalitat del Passeig.

Castells ha destacat que el projecte proposa renaturalitzar la via amb una  imatge més amable “tal com s’ha fet en altres espais de la ciutat que s’han remodelat, apostant per la integració de la natura, i tal com és previst de fer en  la remodelació del Parc de l’Estació Vella i en el nou parc de l’Estació després  del seu soterrament”. Aquesta renaturalització, amb espècies autòctones, crearà espais d’estada, d’ombratge i augmentant les superfícies drenats.

També es contempla incloure nous jocs infantils i elements de lleure i esport  per a totes les persones, que aportin diversitat i igualtat d’ús de l’espai públic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

three × five =

Notícia anterior

El Tramcamp entre Cambrils i Vila-seca adquireix els 7 primers tramvies

Notícia següent

La construcció del nou CUAP de Mollerussa acabarà a finals d’any

Notícies relacionades