Igualada invertirà més de 120.000€ en millores a l’escola Gabriel Castellà

La inversió inclou la construcció d’una cuina pròpia, arranjaments a l’edifici i millores als tancaments de vidre

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’ajuntament d’Igualada ha anunciat la inversió de més de 120.000€ a l’escola Gabriel Castellà. L’anunci de conjunt d’inversions s’ha fet a la compareixença setmanal davant dels mitjans i ha anat a càrrec de la regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa, acompanyada del president de l’AMPA de l’Escola Bernat Ferrer.

La inversió contempla dues línies d’actuació tot just ara comença a tramitar-se i s’espera que pugui estar executada a principis de l’any vinent, a molt tardar. contempla dos àmbits d’actuació. D’una banda una partida de 75.000€ que s’invertiran en l’habilitació d’una cuina pròpia a l’edifici de l’escola i que donarà servei al centenar d’alumnes que habitualment es queden al menjador de l’escola. Aquesta inversió forma part de la modificació de crèdit que s’ha aprovat al Ple Municipal d’aquest dimarts. Illa ha detallat que “es tracta d’una petició que arriba tant l’escola com l’AMPA i que hem trobat molt necessària”

D’altra banda, la regidora d’Ensenyament ha avançat una segona inversió fruit d’ una dotació extraordinària de la Diputació de Barcelona de 66.000 euros que s’utilitzaran per millorar l’eficiència energètica de centre, així com de la seguretat del mateix. Es faran diverses millores en l’edifici i canvis en els tancaments de vidre. Illa ha remarcat que aquesta “serà una inversió sense precedents per caminar cap a una alimentació de proximitat i cap a una millora de la sostenibilitat”.

Per la seva part, Bernat Ferrer, president de l’AMPA del Gabriel Castellà ha valorat molt positivament aquesta doble inversió que afirma “millora substancialment la qualitat dels àpats que es serviran a l’escola i, a banda, també la seguretat de l’edifici”. Ferrer ha confirmat que es tracta d’una demanda important de l’Escola que “ha trobat disposició i proactivitat per part del govern”.