Igualada estrena l’Espai Creatiu Lliure

És una activitat emmarcada dins del programa pilot Igualada Ciutat Jugable

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquest dissabte dia 8 d’octubre, i els dos propers 15 i 22, de 17 h a 20 h de la tarda, s’estrena l’Espai Creatiu Lliure a la plaça de Cal Font d’Igualada.

L’Espai Creatiu Lliure és una activitat on es trobaran diferents elements i materials per tal que infants i famílies experimentin i construeixin tot allò que els vingui de gust en un espai públic i segur. Podran deixar anar la seva imaginació o també fer algun treball manual que els proposarem. L’activitat està pensada per a infants i famílies a partir de 3 anys, perquè comparteixin l’espai petits i grans alhora. L’objectiu d’aquest espai de creació i construcció és el de donar valor al joc autònom i/o familiar en espais públics.

L’Espai Creatiu Lliure es tracta d’una prova pilot que es trobarà durant tres caps de setmana seguits per tal d’observar com responen infants i famílies en tenir activitats dinamitzades i de creació lliure al centre de la ciutat.

És una activitat emmarcada dins del programa pilot Igualada Ciutat Jugable, de la xarxa europea URBACT Playful Paradigm II, on s’està treballant amb amb la finalitat de detectar necessitats per poder tenir una ciutat més jugable, inclusiva i sostenible. La finalitat principal de les actuacions amb el projecte URBACT Playful Paradigm a Igualada és l’enfocament lúdic de les zones urbanes i zones verdes i practicar un bon ús d’aquestes zones per a la inclusió, la participació i el joc a la ciutat.

Una altra d’aquestes proves pilot es poden trobar és la Ludomòbil, un projecte que promou l’espai de joc lliure a diferents barris d’Igualada, descentralitzant-ne així les activitats lúdiques i organitzades per tal d’arribar a tots els col·lectius i ciutadania amb l’objectiu de poder crear i teixir comunitat.