Igualada dona targetes als aturats per a despeses en establiments de la ciutat

Avatar photo

La inicitiva pretén donar suport als demandants d’ocupació i, alhora, dinamitzar l’activitat del comerç local

L’Ajuntament d’Igualada distribuirà targetes de prepagaments amb una càrrega de  100€ entre les persones de la ciutat en situació d’atur i que figurin com a demandants  d’ocupació. Les persones que rebin la targeta podran efectuar despeses entre els  comerços que s’han adherit a la campanya fins assolir l’import indicat. La iniciativa,  impulsada amb l’objectiu d’ajudar un col·lectiu vulnerable com el de les persones que  no tenen feina, s’inclou en marc de les actuacions de dinamització del comerç. 

La campanya d’adhesió dels comerços es va iniciar a finals de gener i romandrà activa  fins el proper 26 de febrer. Es poden adherir a la campanya el comerç minorista i el  sector de la restauració. Per fer-ho, cal emplenar la sol·licitud que es troba disponible  en el portal de tràmits de l’Ajuntament d’Igualada o bé presencialment demanant cita  prèvia.  

A efectes pràctics, per als comerços, bars i restaurants adherits, el fet de participar en  la campanya no suposarà cap gestió extra. Aquestes targetes prepagament tenen el  mateix funcionament que les targetes bancàries, amb l’únic condicionant que només  funcionen amb els terminals de pagament dels comerços adherits.  

Per altra banda, el procediment d’adhesió del col·lectiu beneficiari és similar al dels  comerços. Aquelles persones que ho vulguin fer de manera telemàtica, poden fer-ho a  través del portal de tràmits de l’Ajuntament d’Igualada i, aquelles que ho prefereixin  efectuar de manera presencial poden demanar cita prèvia a l’Oficina d’Atenció al  Ciutadà. Els requisits per a l’obtenció de la targeta son estar empadronat a Igualada,  amb una antiguitat mínima des del 31 de gener de 2021, i trobar-se en situació d’atur i  en situació de demandant d’ocupació no ocupat (DONO) al Servei d’Ocupació de  Catalunya (SOC) des d’abans del dia 1 de febrer del 2021.  

El projecte finalitzarà una vegada s’hagin repartit totes les targetes prepagament i  hagin estat utilitzades pels seus beneficiaris. En total, tant per als sectors del comerç i  restauració com per al col·lectiu de demandants d’ocupació no ocupats, suposarà un  impacte econòmic de més de 250.000€. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Igualada crea l’Aula de Comerç, un espai amb recursos pel comerç, mercat i restauració

Notícia següent

Vist per a sentència el judici dels atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost de 2017

Notícies relacionades