Finalitza una nova edició del Curs de Coneixement de la Societat Catalana

Ha constat de vuit sessions durant les quals els participants s’han apropat a la història, la geografia i la cultura catalana

El passat divendres 18 de novembre va finalitzar una nova edició del Curs de Coneixement de la Societat Catalana que organitza el Servei d’Atenció a les Migracions de l’Ajuntament d’Igualada i imparteix la Fundació Sociocultural Atlas.

Aquest curs s’emmarca en la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre, que regula el Servei de Primera Acollida.

El curs, que s’ha fet presencial, ha constat de vuit sessions durant les quals els participants s’han apropat a la història, la geografia i la cultura catalana, així com a les festes locals i el funcionament dels serveis públics. També han impartit classes el Centre d’informació per a treballadors estrangers (CITE), una referent d’Atenció a Ciutadania del CAP urbà i la policia local.

Enguany hi han participat 18 alumnes de fins a 6 nacionalitats diferents (Colòmbia, Equador, Marroc, Perú, República Dominicana, Turquia i Veneçuela). Molts dels alumnes han arribat a Igualada en els últims mesos i encara no havien tingut temps de conèixer bé la ciutat i la cultura de la societat d’acollida.

En l’última sessió els alumnes van fer una visita a l’Ajuntament d’Igualada, i van ser rebuts al saló de sessions consistorial pel Pere Camps, regidor de Promoció Cultural i Relacions institucionals.

El grup ha estat molt interessat i participatiu, i l’experiència ha estat enriquidora. Per part dels participants s’ha fet una valoració molt positiva.