Igualada concedeix aquest 2021 l’import més gran per la restauració de façanes a la ciutat

S’han atorgat 18 subvencions amb un import de 40.000€ amb l’objectiu de vetllar per la seguretat i la protecció estètica dels edificis

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament d’Igualada ha concedit aquest 2021 l’import més gran per la restauració de Façanes. En total s’han atorgat 18 subvencions per un import total d’aproximadament 40.000€.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Carlota Carner, ha explicat que aquesta subvenció es realitza amb un doble objectiu, primerament el de “protegir i millorar el paisatge urbà i la seva estètica i, alhora, per un tema evident de seguretat de la façana dels edificis respecte la via pública”. La campanya, ha afegit Carner, “s’emmarca dins l’estratègia del govern de millora del parc de l’habitatge a la ciutat, en aquest cas la seva part externa i més visible”.

Carner ha posat en valor que “ més de la meitat de les façanes que es restauren es troben al nucli antic i per tant és molt positiu perquè ajudarà a preservar el parc d’habitatges d’aquesta part més històrica de la ciutat i per tant també més antiga i danyada”.

Pel que fa al nombre de subvencions donades, Carner ha explicat que des del 2017 l’Ajuntament va fer una aposta per “millorar les bases i fer-les més atractives” i això va provocar un notable increment de demandes, però que amb la pandèmia es van aturar.

Aquest any hi ha hagut un repunt de demanda i ja han superat els anys anteriors.

La regidora d’Urbanisme ha finalitzat posant de relleu el fet que amb aquesta subvenció de façanes sumada les que es concediran en properament en l’àmbit de rehabilitació de l’habitatge “que ja han més que triplicat la partida pressupostària”, estarem parlant de l’any “amb una inversió més important en la renovació tant exterior com interior del parc d’habitatges de la ciutat”.