Igualada atorga subvencions a 48 empreses de la ciutat

El tercer any de la línia d’ajudes ha comptat amb una inversió total de prop de 90.000 euros

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament d’Igualada ha destinat 89.952,07 euros aquest 2022 a atorgar  subvencions a 48 empreses de la ciutat. La regidoria de Dinamització  Econòmica ha seguit tres línies d’actuació: ajuts a empreses de nova creació,  ajuts a l’adaptació i millora de l’activitat empresarial, i la novetat d’aquest any  ha estat la incorporació d’ajuts per a la substitució d’il·luminació exterior en  retolació i façanes per tal de fer-les més sostenibles i eficients. Amb aquests  ajuts l’Ajuntament vol seguir donant suport a empreses i emprenedors de la  ciutat en un moment en què encara estan afectats per la pandèmia i en què  han de fer front a l’augment de costos de les matèries primeres. 

Pel que fa a les empreses de nova creació durant el 2022, els ajuts han anat  des dels 500 als 4.000 euros. Així, s’han donat incentius a 21 empreses per un  import total de 24.118,53 euros. 

La segona línia, orientada a l’adaptació i millora de l’activitat empresarial, ha  servit per subvencionar plans estratègics de 16 empreses per un valor total de 54.747,85, rebent cada una d’elles entre 1.000 i 5.000 euros. En concret, s’han  donat ajuts per realització de plans de millora de negoci, la millora de plans de  màrqueting, plans de sistemes operatius, o logística i plans de millora per potenciar l’equip humà o la implementació de RSC interna. 

La novetat de les subvencions a empreses d’aquest any ha estat la tercera  línia, dedicada a ajudar els establiments comercials i de serveis que han volgut  renovar l’exterior dels seus establiments que incloguessin la il·luminació. En  aquest cas s’han atorgat incentius a 11 empreses per un import total  d’11.085,69 euros, amb un import mínim de 400 euros i un màxim de 1500  euros.  

El regidor de dinamització econòmica, Jordi Marcè, apunta que es vol seguir  reforçant el suport a les empreses. “Elles són la clau per a la recuperació  econòmica i l’ocupació, per això volem ajudar als empresaris que fan els  deures i aposten pels plans de millores de la seva activitat en els diferents  àmbits”. Marcè també assenyala l’emprenedoria com un sector fonamental pel  futur de la ciutat i recorda, a més dels ajuts econòmics, els diferents serveis i projectes que s’ofereixen des de l’ajuntament per acompanyar i guiar als nous  emprenedors. N’és un exemple el projecte la Incubadora que tot just ara ha  obert la segona convocatòria, però també el servei d’assessorament a  emprenedors i empreses que es dona permanentment des d’Ig-nova.