‘Esports a la carta’ assoleix l’èxit amb 1.200 sessions a 27 centres educatius

Aquest programa gratuït de l’Ajuntament de Manresa té l’objectiu de donar a conèixer a infants i adolescents modalitats esportives implantades a la ciutat per entitats que tenen menys ressò mediàtic

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un curs més, el programa municipal de promoció esportiva en horari lectiu, “Esports a la Carta”, ha tornat a tenir una molt bona acollida a les escoles de la ciutat. Fins a 27 centres educatius, entre primària i secundària, han arribat a concertar 1.200 sessions entre els mesos de gener i juny d’aquest curs, sumant un global de 30.000 usuaris. L’Ajuntament de Manresa hi destina una partida anual de 40.000 euros a través de la Regidoria d’Esports.

El programa té un doble objectiu. Per una banda, dona a conèixer a infants i adolescents de Manresa modalitats esportives implantades a la ciutat per entitats que tenen menys ressò mediàtic que per exemple el bàsquet o el futbol. De l’altra, ofereix un recurs pedagògic i educatiu al professorat d’educació física, tot garantint l’equitat educativa i l’accés a l’esport a tot l’alumnat de la ciutat mitjançant la gratuïtat del programa.

Amb aquest recurs, les escoles poden sol·licitar fins a un màxim de dues sessions per grup-classe de cada una de les modalitats esportives que s’ofereixen des del programa. A més, poden combinar-les com es cregui convenient. Aquestes sessions són impartides per un tècnic especialista de la modalitat concreta i, en la majoria d’ocasions, es desenvolupen a la instal·lació de referència. Així doncs, el més habitual és que una classe faci una sortida al Congost i allà realitzi una sessió de gimnàstica utilitzant els aparells de la sala Andreu Vivó i Tomàs i després pugui fer una altra sessió de judo al tatami, atletisme a l’estadi, rugbi sobre la gespa del camp o posar-se uns guants de beisbol i batejar.

Per aquest curs s’ha ofert un total de nou modalitats esportives. L’atletisme amb la col·laboració del Club Atlètic Manresa; el bàdminton amb el Club Bàdminton Bages; ball esportiu amb els clubs Royal Dance i Swing Manresa; beisbol amb el Beisbol Club Manresa; esgrima amb el Club d’Esgrima Sabre Hongarès Manresa; gimnàstica artística amb l’Egiba; gimnàstica rítmica amb el Club Rítmica Manresa; judo amb el Club Judo Esport 7  i rugbi amb el Manresa Rugby Club.