Es convoca el concurs per escollir el disseny gràfic del programa de la Festa Major de Solsona

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La regidoria de Cultura de Solsona obre el termini de presentació de propostes per escollir el disseny gràfic del programa i el cartell de la Festa Major de Solsona 2021. La pandèmia no condiciona aquesta convocatòria, de la mateixa manera que l’any passat es va mantenir el programa, malgrat l’alteració del format de la major part d’actes i la supressió d’altres. Les bases del concurs són gairebé idèntiques a les de les edicions anteriors, si bé enguany fan referència al centenari del naixement del músic Joan Roure i Jané.

Es pot utilitzar qualsevol tècnica (dibuix, pintura, disseny assistit per ordinador, fotografia, collage…) i les dimensions han d’oscil·lar entre els 22 i els 30 centímetres, tant d’amplada com de llargada. Com sempre, es valorarà la inclusió en el disseny d’algun motiu al·lusiu als elements tradicionals de la festa, a més de la creativitat i l’originalitat i, enguany, tot i que no és un requisit, es tindrà en compte l’al·lusió a les músiques de la festa coincidint amb la commemoració del centenari del naixement de Joan Roure i Jané (Solsona, 1921-Andorra la Vella, 1990).

A més de compondre nombroses obres per a corals, pasdobles per a banda i sardanes, Joan Roure va arranjar per a cobla els ballets tradicionals de la Festa Major i en va crear de nous, així com pasdobles per a cercaviles i la majoria de balls del Carnaval.

500 euros de premi

El disseny seleccionat serà premiat amb 500 euros. El termini de lliurament de treballs es tancarà el 30 d’abril. Cal presentar la sol·licitud al registre general d’entrades de l’Ajuntament amb les propostes –un màxim de dues obres per persona– i un sobre tancat que contingui les dades de contacte. Integraran el jurat d’aquest concurs l’alcalde; la regidora de Cultura; els portaveus dels grups municipals; una persona en representació dels mitjans de comunicació locals i un artista local vinculat al disseny, la fotografia o la publicitat que no participi en la convocatòria.

La imatge gràfica de la Festa Major de l’any passat va ser obra de l’il·lustrador i dissenyador navassenc Jaume Gubianas, centrada, com és habitual, en la imatgeria festiva. Les bases completes de la convocatòria es poden descarregar del web de l’Ajuntament de Solsona, dins l’apartat de “Concursos” .