ERC i Junts Manresa es reuneixen per apropar projectes de govern

L’alcalde i cap de llista republicà, Marc Aloy; i el líder de Junts, Ramon Bacardit, constanten que "hi ha la voluntat d'un acord de govern i investidura amb Junts"

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Esquerra Manresa s’ha reunit avui amb una delegació de Junts per Manresa, en el marc de la roda de trobades que la formació guanyadora de les eleccions municipals del 28 de maig està mantenint amb els principals grups polítics de la ciutat amb l’objectiu de treballar per construir un govern fort i sòlid que pugui tirar endavant els reptes que té la ciutat.

 

A la trobada hi han participat l’alcalde i cap de llista, Marc Aloy; la número dos, Mariona Homs, i Ramon Fontdevila. Per part de Junts, el cap de llista Ramon Bacardit ha estat acompanyat de Mònica de Llorens i Lluïsa Tulleuda.

 

Des d’ERC Manresa es vol valorar que ERC i Junts ja han governat conjuntament durant el mandat 2019-2023 i que en aquestes eleccions tots dos partits sumen 13 regidores i regidors, el que implica majoria absoluta. Aquest fet, en paraules de Marc Aloy, “representa l’aval de la ciutadania per continuar impulsant els projectes que vam començar plegats”.

D’altra banda, tots dos partits han constatat que l’alta abstenció i la pèrdua d’una part del suport a les formacions que han governat reflecteix el malestar d’una part de la ciutadania i que caldrà emprendre accions per donar-hi resposta. Des d’ERC hi ha la voluntat de continuar explorant un acord de govern i investidura amb Junts, però assenyalen que “hem de veure si som capaços de refer les confiances amb els projectes que fins ara teníem en comú, especialment aquells que han estat fruit d’amplis consensos amb tots els grups municipals, les institucions i la ciutadania”.

Demà, hi ha prevista una reunió entre ERC i Impulsem, que tancarà aquesta primera roda de contactes entre ERC i les principals formacions polítiques que van obtenir representació al ple municipal.