Els serveis jurídics d’Igualada garanteixen la legalitat del procediment referent a l’atorgament d’un quiosc al Parc Central

El govern acusa Igualada Som-hi de difondre falsedats i exigeix que retiri les afirmacions falses sobre l’atorgament d’una llicència de quiosc al Parc Central

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest migdia, la tinenta d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Carlota Carner, acompanyada de la secretària de l’Ajuntament d’Igualada i la jurista responsable del  departament d’Urbanisme, han comparegut en roda de premsa per desmentir les  informacions falses que el portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha fet sobre el  procés d’atorgament d’un quiosc al Parc Central. 

Carner, avalada per un informe jurídic que garanteix la legalitat del procediment, ha  repassat els passos del procés d’atorgament que ha assegurat que “com sempre en  aquest ajuntament s’han fet de manera impecable”. 

L’informe, emès pels serveis jurídics del consistori, conclou que la sol·licitud  presentada s’emmarca en el règim de la legislació patrimonial, que permet l’exercici  d’iniciatives privades per a desenvolupar activitats econòmiques. Afegeix que el fet de  tractar-se d’una instal·lació provisional i desmuntable, damunt d’un bé de domini  públic, el títol habilitant és el de la llicència d’us privatiu.  

L’informe garanteix que per aconseguir la màxima transparència en l’atorgament de la  llicència, es va emprar un procediment amb pública concurrència, mitjançant edictes  en els taulells municipals i reforçat per la publicació en un periòdic local de màxima  difusió. Els punts de la conclusió de l’informe acaben amb l’afirmació que tot el  procediment seguit i les actuacions dutes a terme, d’acord amb l’exposat, es troben  plenament ajustades a dret. 

La tinenta d’alcalde s’ha mostrat contundent contra les afirmacions de Cuadras i ha  assegurat que són “una cortina de fum per tapar la gestió deplorable i la frustració d’aquest grup polític per no haver pogut tirar endavant el projecte de l’edifici del World  Trade Center que s’havia d’ubicar al Parc Central i que va resultar un fracàs que ja ha  costat més de dos milions d’euros a tots els igualadins i igualadines”. 

Carner ha fet referència, també, a les diverses vegades que Igualada Som-hi i el seu  portaveu, Jordi Cuadras, s’han oposat i han fet afirmacions falses sobre el projecte del  Parc Central. La regidora ha explicat que ja al 2017, en la inauguració del parc, “van  ser contraris al projecte que apostava pel verd en un espai que el seu grup volia cobrir  de formigó”. Carner ha afegit que “ara fa unes setmanes, Jordi Cuadras ja va difondre 

informació falsa sobre l’enjardinament del Parc, afirmant que no hi hauria un carril bici  que està previst i que s’executarà”. 

Per Carner, les noves afirmacions d’Igualada Som-hi sobre el procediment  d’atorgament del quiosc, que ha qualificat com “la tercera onada de falsedats” superen,  ha dit, “els límits del què és políticament acceptable ja que afecten l’honorabilitat, no  tan sols del govern, sinó també dels serveis jurídics d’aquesta corporació, i això no ho  podem permetre”. 

Carner ha acabat remarcant “l’impecable feina que fan els serveis jurídics de  l’ajuntament d’Igualada” i ha exigit al portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras “que  retiri les informacions falses sobre aquesta adjudicació per respecte a la institució que  ells també representen”.