Els Premis Ciutat d’Igualada celebren la gala de la 25a edició

L’acte de lliurament, marcat per les restriccions de la pandèmia, ha tingut lloc aquest diumenge al Teatre Municipal de l’Ateneu

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts
Premis Ciutat d’Igualada

Aquest diumenge ha tingut lloc la gala de lliurament de la 25a edició dels Premis Ciutat  d’Igualada, que, atesa la situació sanitària s’ha fet sense públic i ha estat retransmesa en  directe des del Teatre Municipal l’Ateneu a través de canal de Youtube de l’Ajuntament. 

 

 

La benvinguda ha anat a càrrec del regidor de Promoció Cultural i Relacions institucionals,  Pere Camps Oviedo, que ha destacat l’alta participació registrada en aquesta edició i ha agraït l’esforç dels diversos jurats implicats.  

 

 

El Premi de composició musical Pepita Madriguera ha estat declarat desert. El jurat, format per Salvador Brotons Soler, Josep Comellas Rosiñol, Francesc Gregori Pons, Manel Camp  Oliveras, i la mantenidora i secretària, M. Queralt Martí i Garcia, ha atorgat dues mencions: a “Fantasia en 1 moviment”, obra per piano de Joan Carles Martínez Prat, i “Canzone da Batello”,  obra per a guitarra de Publio Delgado Fernández de Heredia. 

 

 

El premi de disseny que porta el nom de Gaspar Camps té per objectiu reconèixer el talent dins  el món del disseny en els seus diferents àmbits i compta amb el suport de l’entitat disseny  Igualada i l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps. El premi està dotat amb el guardó Ciutat  d’Igualada i 1.350 € i ha estat atorgat a Xavier Andrés per l’obra d’interiorisme de l’Hotel  Somiatruites.  

 

 

El premi d’Art Digital Jaume Graells, impulsat pel Centre Informàtic de l’Anoia, CEINA i  l’Ajuntament, compta amb el suport de La Renda Urbana, i Trilogi, que any rere any mantenen  viva la memòria de Jaume Graells. El jurat, format per Pere Camps i Oviedo, Ada Jover  Sampere, Josep Maria Rosich i Morist, Xavier Vives i Sabaté, Joan Domènech i Ventura, 

 

Eulogi Domènech i Roig i Teresa Creus i Bel, ha declarat guanyadora l’obra “Desde el reino de  mi mente”, de l’autor Raul Villalba, de Buenos Aires, que s’ha endut el guardó, una llicència  original atorgada per Corel i 1.800€. També s’ha atorgat un accèssit, dotat amb una llicència  original Corel i un diploma acreditatiu, a l’obra “Pulsión escópica”, de l’autor Julian Camilo  Briceño Sepulveda de Colòmbia, resident a Bilbao.  

 

El Premi de poesia Joan Llacuna, organitzat per l’Ajuntament amb el suport de l’Ateneu  Igualadí i el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, està dotat amb el guardó Ciutat d’Igualada,  2.000 € i la publicació de l’obra a Viena Edicions. El jurat format per Enric Viladot i Presas,  Laura Rosich i Mena, David Soler Ortínez, Carmel·la Planell i Lluís i M. Teresa Miret i Solé, ha  atorgat el premi a l’obra “El Clot” , de l’autor Àngel Martínez Moreno, de València. 

 

El Premi de fotografia Procopi Llucià, que recorda la figura d’un dels fundadors de l’Agrupació  Fotogràfica d’Igualada, ha estat atorgat a la col·lecció “Boira”, de Diego Pedra Benzal, de  Cornellà de Llobregat. El segon premi ha estat per a la col·lecció “Espacios Compartidos” del  fotògraf José Ramón Luna de La Ossa de Tarancón. Fins al dia 13 de desembre, les obres  presentades al certamen es podran veure a la Sala Municipal d’Exposicions. El guanyador  participarà amb una exposició monogràfica durant el festival de fotografia Fineart, que tindrà  lloc a Igualada del 26 de febrer al 21 de març de 2021. El jurat ha estat format per Gabriel Brau Gelabert, José Luis Fillat Claver, Carmel·la Planell Lluís i Daniel Farré Garriga, que actuava com a secretari.

 

 

El Premi de recerca Dr. Joan Mercader, que compta amb el suport del Centre d’Estudis  Comarcals d’Igualada i la col·laboració del Centre d’Estudis Antoni de Campmany de la  Universitat de Barcelona, ha estat declarat desert pel jurat format per Miquel Termens, Glòria  Escala, Ricard Soto Company, Raimon Soler Becerro i Marc Prat Sabartés.  

 

 

El Premi Mossèn Còdol, que organitzen l’Ajuntament i la Fundació Sant Crist d’Igualada, amb  l’objectiu de promoure i reconèixer la feina realitzada per persones, entitats i organitzacions,  compromeses amb els valors socials i les actituds cíviques, està dotat amb 2.000€. En aquesta  edició ha estat concedit a totes les persones vinculades al sector sanitari i de serveis, pel seu  compromís amb la lluita contra la Covid-19. El premi l’ha recollit, en nom d’aquest col·lectiu,  Fàtima Urteaga, infermera de l’Hospital Universitari d’Igualada. Els 2.000€ es destinaran a La  Marató de TV3. El jurat estava format per Josep Elias Farré, Oriol Moncunill Vidal i Jordi  Miserachs i Nadal, per part de la Fundació Sant Crist d’Igualada, el regidor Pere Camps i  Oviedo, Joan Godó Bisbal i Josep Rabell i Padró.

 

  

El darrer dels premis lliurats ha estat el Premi d’Honor Ciutat d’Igualada, destinat a reconèixer  la trajectòria de persones de diferents àmbits culturals. El jurat, format per Marc Castells,  alcalde d’Igualada, els regidors Pere Camps i Marisa Vila Berzosa, i Mireia Claret, Xavier  Barberà Bota, Glòria Escala, Montserrat Lobato i Josep Rabell, ha decidit atorgar aquest premi  d’honor a Joan Armengol Costa, en reconeixement a la seva dilatada trajectòria en el món del  periodisme. El guardó l’ha recollit Mn. Xavier Bisbal i Talló, nebot de Joan Armengol, que a  causa de les restriccions de mobilitat per la pandèmia no ha pogut assistir a l’acte. El lliurament  ha inclòs, també, la projecció d’un vídeo explicatiu de la vida professional de l’homenatjat, així  com una felicitació del periodista Jordi Évole.  

 

 

D’altra banda, la gala també ha inclòs un apartat dedicat a recordar protagonistes de la cultura  local que ens han deixat durant el darrer any. En aquesta ocasió s’ha volgut tenir un record a la  trajectòria de l’actor Carlos Miguel Solà, i de Lluís Velázquez Sayalero, El Saya, un dels pioners  del món del disseny igualadí. 

 

 

 

 

La cloenda de l’acte, que ha estat amenitzat pel grup The Curlies, ha anat a càrrec de l’alcalde  de la ciutat, Marc Castells i Berzosa, que ha felicitat els premiats, ha destacat la singularitat  d’aquest any i ha refermat que “treballarem amb l’audàcia de l’esperança per fer del món de la  cultura un món de futur”