El Petit de Cal Eril presenta el seu vuitè disc al Mercat de Música Viva de Vic

El grup liderat per Joan Pons publicarà l'àlbum 'N.S.C.A.L.H' aquest divendres

En tota la seva trajectòria, aquest dimecres ha estat el primer cop que El Petit de Cal Eril presenta disc al Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). Ho ha fet amb totes les entrades exhaurides i en un teatre de l’Atlàntida entregat a les noves cançons.
Títols que parlen del pas del temps i que inclouen cançons en italià (‘Non tornerai’) i en castellà (‘Las cosas que creo’). El nom de l’àlbum és ‘N.S.C.A.L.H.’, acrònim de ‘No sabràs com acabarà la història’. I és que el cantant Joan Pons creu que “és molt delirant ser conscient que no sabràs mai com acabarà cap de les històries que vius o viuràs”. “Quantes històries hi ha en un instant? Milions”, afegeix. El disc sortirà a la venda aquest divendres.
És el vuitè disc del Petit de Cal Eril, però Joan Pons (Guissona, 1981) avisa que no serà l’últim. Després d’un any dur per la pandèmia, el cantant del grup agraeix tenir l’oportunitat de recuperar el contacte amb el públic. “Nosaltres fem música per fer concerts. Aquesta és la nostra missió en el món i, quan no ho tenim, és fotut”, explica.

Pons creu que la pandèmia ha servit per mostrar la fragilitat del món i la música. “El nostre sistema està molt mal pensat, i penses a veure si som capaços d’aprendre i saber construir les coses amb una consciència més cap a les persones que cap a la societat capitalista, que sembla que ho xucla tot”, afegeix.

Aquest dimecres ha estat la primera jornada del 33è Mercat de Música Viva de Vic, una edició marcada pel retorn a la presencialitat de l’activitat professional i la consolidació de la música en directe. En els quatre dies que dura el certamen, Vic acollirà una seixantena de concerts en directe, dels quals 20 són estrenes, a set escenaris de la ciutat. A més, el Mercat rebrà prop de 600 professionals i es posiciona així com un esdeveniment clau per a la indústria de la música en temps de pandèmia.