Dilluns, 24 de març de 2025
És notícia

El cicle de Solsona ‘3 mirades’ convida a abraçar la bellesa no normativa

Avatar photo

A fi de combatre la pressió estètica, considerada una forma més de violència masclista simbòlica a través de l’opressió, el cicle d’activitats de temàtica social “3 mirades” programa a Solsona tres propostes que conviden a abraçar la bellesa no normativa.

En la seva quarta edició, aquesta iniciativa de sensibilització proposa un monòleg sobre els trastorns alimentaris, una taula d’experiències i una sessió de contacontes, tots d’entrada lliure.

La primera cita serà el monòleg Nua (radiografia d’un trastorn), de l’actriu Ann Perelló, el 29 de novembre a les nou del vespre al teatre comarcal. Es tracta d’un espectacle sobre l’angoixa que viu una jove amb trastorn alimentari. Per crear el guió, es va partir d’un treball d’introspecció i de documentació amb companyes, amigues, mares, germanes i professionals de la psicologia.

 

Alopècia femenina i dissidències barbudes

El divendres primer de desembre a dos quarts de vuit del vespre a la sala Francesca de Llobera, es reflexionarà sobre com trencar amb els cànons de bellesa preestablerts amb la taula d’experiències “Parlem de la pressió estètica en primera persona”.

Hi participaran Núria Garriga, cofundadora de l’associació A Pelo, que té per objectiu normalitzar l’alopècia femenina, i Marta Vigo, autora del llibre Que em portin al circ!: la figura de les dones i les dissidències barbudes (Manifest Llibres, 2023), en què explica els motius que l’han dut a deixar-se créixer la barba.

Finalment, Alba Mascarella oferirà una sessió de contacontes per parlar amb els petits de casa sobre com estimar els nostres cossos i respectar les singularitats que els fan únics. Serà l’11 de desembre a dos quarts de sis de la tarda al saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca Carles Morató.

El cicle 3 mirades és una iniciativa de sensibilització de temàtica social impulsada pel Consell Comarcal del Solsonès i l’Ajuntament de Solsona. Té el suport de la Diputació de Lleida a través del Pla econòmic als consells comarcals per a la promoció de les polítiques d’igualtat i la incorporació de la perspectiva de gènere i dels drets de no discriminació de les persones LGBTI.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Enxampen ‘in fraganti’ un lladre de 24 anys mentre robava en un cotxe a Cunit

Notícia següent

La Diputació de Lleida acull una jornada sobre la vulnerabilitat de la dona envers el càncer

Notícies relacionades