El Bisbe de Solsona demana “renovar estructures i reformar” l’Església

A més, ha cridat a augmentar la participació dels fidels en la vida de l'Església i a "caminar units, els els uns al costat dels altres, de manera sinodal"

El nou bisbe de Solsona (Lleida), Francesc Conesa, ha pres possessió del càrrec aquest dissabte i ha defensat que “caldrà renovar estructures i reformar molts elements de l’Església”, i ha demanat a la comunitat no tenir por.

Així ho ha dit aquest dissabte durant la celebració de l’inici del seu ministeri episcopal en la catedral de Solsona (Lleida), en una missa en la qual han assistit les autoritats locals.

Conesa ha subratllat la missió evangelitzadora de l’Església, que ha dit que ha de ser “de portes obertes, sempre disposada a acollir però també a sortir als carrers per a comunicar el gaudi de creure en Jesucrist”.

Segons ell, “són molts els homes i les dones els cors de les quals no han estat tocats per la gràcia i transformats per la fe en Jesús”.

A més, ha cridat a augmentar la participació dels fidels en la vida de l’Església i a “caminar units, els els uns al costat dels altres, de manera sinodal”.

El bisbe ha explicat que arriba “carregat d’il·lusió per a prosseguir l’anunci de Jesucrist” i que se sent reconfortat per les pregàries de la comunitat.