Detenen sis membres d’una banda criminal que fabricava paquets de tabac falsos a Catalunya

La Policia Nacional comissa 11.400 quilos de picat i 7.360 paquets a punt per distribuir-se per Europa

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Policia Nacional, en coordinació amb la Vigilància Duanera de l’Agència Tributària, ha desmantellat a Roda de Ter una fàbrica il·legal de paquets de tabac propietat d’un grup criminal originari de Polònia. A banda de produir també ho distribuïen a diferents països europeus. En total han detingut sis persones per presumptes delictes de contraban de tabac i de gèneres prohibits, contra la propietat industrial i contra Hisenda Pública. L’operació va començar a principis de maig, gràcies a la cooperació duanera i policial internacional amb el Regne Unit, per la possible presència d’un grup criminal que comptava amb una instal·lació convertida en fàbrica clandestina de cigarretes per a la seva comercialització a Europa.

Durant la investigació, es va constatar que diferents persones entraven i sortien del lloc tot prenent nombroses mesures de seguretat i fent comprovacions per detectar possibles vigilàncies. També es va confirmar que la instal·lació era compatible amb una fàbrica il·legal perquè tenia les entrades i sortides tancades i càmeres de circuit tancat a escala perimetral. Seguidament, es va preparar una operació d’entrada que es va portar a terme l’11 de maig.

Un cop inspeccionada la nau, es va constatar que hi havia sis persones de nacionalitat ucraïnesa treballant a la fàbrica i que hi havia una línia de producció completa d’elaboració de tabac i paquets. També es van intervenir 11.400 kg de tabac picat, 7.360 paquets i diferents màquines per elaborar i envasar els cartons així com bobines de material.

Els detinguts han passat a disposició del jutjat de guàrdia de Vic.