Continuen les accions poètiques a Manresa per commemorar el Dia Mundial de la Poesia 2021

A la Biblioteca  del Casino (Passeig Pere III, 29), de dilluns, de 16 a 20 h, de dimarts a divendres de 10 a 20 h i dissabtes d’11 a 19 h es pot visitar  l’exposició Poesia manresana avui”, dedicada als poetes i poetesses locals actuals i mostres de les seves obres publicades.

A Ca la Figa (C/ Sant Miquel, 35, de 17 a 20.30 h) fins al 27 de març es pot visitar una  “Exposició de poemes i haikus”, creacions poètiques acompanyades d’imatges visuals inspiradores i realitzades per les participants a l’Espai Creatiu d’Escriptura de l’Ajuntament de Manresa. S’exhibiran penjades d’estenedors a manera dels “plecs de cordill”. L’activitat és oberta a les persones que vulguin exposar les seves poesies o haikus.

Accions poètiques a les xarxes (Facebook i Instagram de la regidoria de Cultura: @culturamanresa; i Facebook i Instagram de Ca la Figa: @calafigamanresa ), del 21 al 28 de març. Lectures de poemes i combinació d’imatges i  paraules poètiques escrites per part de les persones participants en l’Espai Creatiu d’Escriptura de l’Ajuntament de Manresa.  I poemes de dones de reconeguda trajectòria literària. La participació s’obre a totes les persones que vulguin participar-hi.

L’Espai Òmnium (C/Sobrerroca, 38), acollirà dos actes:

– Dimecres 24 de març, a les 19 h.  “Estima el teu temps”, conversa a l’entorn de la figura i l’obra del poeta Joan Margarit amb l’escriptor i editor Josep Lluch i la participació de Xavier Serrano, que en llegirà alguns poemes.

Cal inscripció prèvia a: bages@omnium.cat

– Dijous 25 de març, a les 18 h. “Lectura de poemes” de les alumnes de l’Espai Creatiu d’Escriptura de l’Ajuntament de Manresa, realitzats entre gener i març de 2021.

Cal inscripció prèvia a: hola@calafiga.cat o al 695392980

El recital poètic del passat 16 de març a la Biblioteca Ateneu Les Bases, “Matins. Poemes entre la sang i l’exili”, amb àrab a càrrec de Mohamad Bitari, poeta palestí-sirià exiliat polític a Catalunya, recitats en català per la poetessa Sònia Moya i música de Vignesh Melwani es pot recuperar al Youtube de Manresa Cultura. El recital també inclou dues lectures poètiques en àrab i català per part de l’alumnat del CNLMontserrat.

 Els actes amb motiu del Dia Mundial de la Poesia a Manresa, impulsat arreu de Catalunya per la Institució de les Lletres Catalanes, estan organitzats per les Biblioteques de Manresa, Òmnium Bages- Moianès, Ca la Figa, l’Ajuntament de Manresa, el CNL Montserrat amb la col·laboració del PEN Català.