Condemnats a presó per vendre cries de falcons robades al Solsonès

Es calcula que es van robar 90 ous de falcó i que el valor total de les aus ascendeix a 355.000 euros

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Cinc acusats de vendre per Internet cries de falcons robades de l’empresa d’Odèn (Solsonès), Roc Falcon, han acceptat entre 6 mesos i 3 anys de presó pels delictes de furt continuat greu, tràfic d’espècies protegides i falsedat documental.

 

Les parts han arribat a un acord, han retirat les acusacions contra els altres 3 encausats i s’ha evitat la celebració d’un judici, que estava previst que s’allargués tota la setmana a l’Audiència de Lleida.

 

Els acusats han reconegut que entre el 2011 i el 2014 dos d’ells robaven ous i cries de l’empresa Roc Falcon on treballaven; un altre, propietari d’un centre a Manresa s’encarregava de finalitzar el procés de cria i els altres dos, s’encarregaven de vendre els exemplars.

 

Es calcula que entre el 2011 i el 2014 es van robar 90 ous de falcó i que el valor total de les aus ascendeix a 355.000 euros.

 

L’acord entre les parts recull també que entre els 5 condemnats hauran d’indemnitzar l’empresa Roc Falcon amb 256.000 euros i també a d’altres afectats als quals van vendre exemplars de falcó amb documentació falsa amb un total d’uns 30.000 euros.

 

Durant la instrucció s’ha aconseguit recuperar 60 exemplars de falcons i 7 més s’han traslladat al Centre de Recuperació de Vallcalent (Lleida).