Una persona morta i una ferida greu en un incendi en una fusteria a Castellcir

El foc s'ha produït després d'una explosió de matinada i el fum s'ha estès pels pisos superiors de l'edifici

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Una persona ha resultat morta i una altra està ferida greu després que s’hagi produït una explosió i un incendi en una fusteria al municipi de Castellcir, al Moianès. Els Bombers de la Generalitat han explicat que l’avís es va produir poc abans de les 2:00 hores de la matinada de divendres a dissabte, i els veïns alertaven de la presència de foc i d’una deflagració. El fum també ha afectat els pisos superiors de l’edifici on estava el local. A hores d’ara, els Bombers encara treballen al lloc dels fets. L’alcalde, Eduard Guiteras, ha detallat, en una entrevista a TV3, que la víctima ha mort degut a la inhalació de fum.

Guiteras també ha concretat que la persona morta era un home jubilat que vivia al pis immediatament superior a la fusteria cremada, i que segons les investigacions podria haver mort per asfixia degut al fum inhalat. Pel que fa al ferit greu, l’alcalde diu que és el propietari del local, que de vegades passava la nit a la fusteria. Després de l’incident, va ser traslladat ferit greu a l’Hospital de la Vall d’Hebron, on està ingressat a la unitat de cremats.

Segons Guiteras, els bombers li han explicat que la principal hipòtesi sobre l’explosió gira al voltant d’una bombona de butà que hi havia al local, i que va provocar el foc i les cremades al ferit. L’alcalde ha explicat també que l’incident està provocant problemes al subministrament de llum i internet, perquè alguns cables haurien quedat afectats a la zona de la deflagració. Els Mossos estan investigant les causes de tot l’episodi.