Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

Sant Vicenç de Castellet avança en la rehabilitació del conjunt històric de Castellet

Aquest mes de novembre han acabat les obres de l’ermita, la casa de l'ermità i la torre

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha finalitzat aquest mes de novembre una part important de les obres de rehabilitació del conjunt històric i monumental de Casetllet, al Bages. En concret, s’han acabat les tres fases dels treballs que han permès actuar a l’ermita, la casa de l’ermità i la torre. Les obres han finalitzat abans del previst i això, segons ha explicat en una visita d’obres l’alcaldessa del municipi, Adriana Delgado, “ens permetrà començar a planificar les properes fases”. Segons Delgado, era una actuació molt esperada perquè tot l’entorn es troba tancat al públic des de fa aproximadament cinc anys.

Les obres s’han fet de manera simultània des del mes de març passat amb l’objectiu d’avançar amb la rehabilitacó de tot el conjunt històric. La rehabilitació de l’ermita i els estudis arqueològics i històrics del temple han tingut un cost de 261.000 euros i han comptat amb el finançament de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i amb el suport del Departament de Cultura. En paral·lel, s’ha treballat la reforma de la casa de l’ermità i l’arranjament de la torre, que es convertirà amb un mirador obert al públic. Aquestes dues actuacions han tingut un cost de 354.000 euros i, en aquest cas, han comptat amb el finançament dels fons europeus FEDER.

El consistori ja treballa en el projecte de museïtzació a l’espai de la casa de l’ermità que girarà al voltant del conjunt monumental, del Geoparc de la Catalunya Central i dels Castells de Frontera de l’eix del Llobregat i el Cardener. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, Jordi Palma, ha assegurat que “la voluntat és obrir al públic la torre, el museu i l’ermita a finals de l’any vinent”, un cop completades les tasques de seguretat i accessibilitat pendents.

La rehabilitació del conjunt històric i patrimonial de Castellet continua amb la redacció del projecte de la zona arqueològica del Castell, que es correspon amb la fase 4, amb la voluntat d’identificar i posar en valor les restes arqueològiques de l’antiga construcció medieval situada a la banda septentrional del turó de Castellet. En paral·lel, el consistori també arranjarà el talús que va caure a conseqüència del temporal Glòria.

El Pla director de rehabilitació integral de tot el conjunt històric també preveu actuacions per recuperar el perímetre del recinte exterior del castell, reconstruir els petits murs a l’entorn de Castellet, rehabilitar el pati que hi ha entre la casa de l’ermità i la torre i urbanitzar els camins d’accés a tot el conjunt històric.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Tarragona inicia un projecte per naturalitzar les rotondes

Notícia següent

S’enfronta a presó per violar i maltractar la dona i abusar de la filla a l’Urgell

Notícies relacionades