Investiguen un professor d’institut a Osona per recopilar fotografies d’alumnes

Ho va descobrir una alumna del centre de Les Masies de Voltregà que va donar l'alerta

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Departament d’Educació ha obert una investigació a un professor de l’institut del Voltraganès a Les Masies de Voltregà (Osona) per recopilar presumptament centenars de fotografies d’alumnes i exalumnes a la xarxa social Pinterest. Segons avança ‘El Temps’ i ha confirmat l’ACN, la conselleria va tenir-ne coneixement per la denúncia de 28 afectades així com les instàncies de 10 famílies on exposaven els fets. Ho va descobrir una alumna en una recerca casual per Internet. El Departament d’Educació remarca que “té unes indicacions molt clares en relació al tractament d’imatges en la funció educativa i orientadora i cal complir-ho responsablement”. La queixa també la van fer arribar a l’Ajuntament del municipi i als Mossos d’Esquadra.

Segons publica ‘El Temps’, se li ha obert un expedient disciplinari però no se l’ha apartat de la docència. Les afectades reclamen que deixi d’impartir classes al centre i que s’investigui per què recopilava imatges seves, la majoria extretes dels perfils personals que tenen a les xarxes socials. La carpeta on estaven recollides incloïa prop de 300 fotografies, també imatges actuals d’alumnes que fa anys que no estudien al centre, un fet que confirmaria que el professor n’hauria fet un possible seguiment. També hi hauria imatges de professores que van treballar al centre.

Una de les noies afectades va descobrir-ho quan va posar el seu nom a Google el desembre de l’any passat. Va veure que hi havia una foto seva vinculada a un perfil de Pinterest. Quan hi va entrar, va adonar-se que hi havia prop de 300 imatges i una part important eren d’alumnes del centre repartides en dues carpetes. Eren fotografies que elles havien mateixes havien penjat en els seus perfils de xarxes socials, sobretot Facebook i Instagram.

Des del Departament d’Educació afirmen que hi ha una investigació en marxa per aclarir els fets i que estan compromesos en “l’eliminació de qualsevol tipus de violència, actitud contrària a la convivència i altres formes d’abús”.