Castellar de la Ribera estrena nou ajuntament

L’acte inaugural s’ha celebrat a la plaça de l’Ajuntament i ha inclòs l’actuació musical de Peter Thiemann, director de l’Escola Internacional de Música

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha participat aquest dissabte en la inauguració del nou ajuntament de Castellar de la Ribera, un acte en el que ha estat acompanyat del vicepresident tercer, Antoni Navinés.

Latorre i Navinés han estat rebuts a l’Ajuntament per l’alcaldessa M. Claustre Sunyer, pel secretari de Governs Locals i de Relacions amb l’Aran, David Rodríguez, i per la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón, a més de la resta de la corporació municipal i diferents alcaldes de la comarca.

L’acte inaugural s’ha celebrat a la plaça de l’Ajuntament i ha inclòs l’actuació musical de Peter Thiemann, director de l’Escola Internacional de Música, la protocol·lària tallada de cinta a càrrec de les autoritats i una visita guiada a les dependències del nou Ajuntament. Un aperitiu amenitzat per l’actuació musical de Júlia Xandri ha posat fi a l’acte.

En la seva intervenció, Jordi Latorre ha recordat la història mil·lenària de Castellar de la Ribera i ha assenyalat el seu dia a dia com un exemple de quelcom que actualment està molt de moda, el que s’anomena ‘viure en xarxa’, degut a la particular dispersió de la població en masies. És per això que el vicepresident de la Diputació ha demanat emmirallar-se en la manera de fer d’aquest poble per aprendre a viure ‘en xarxa’ i a fer-ho basant-se en la pagesia i en la ramaderia, cuidant la terra, els boscos,… però sobre tot prenent nota de la seva manera d’entendre la vida i de la seva filosofia, mirant el benestar de tots els seus veïns i veïnes en base a les coses més senzilles, que acaben sent les més importants.

Tot això, ha dit Latorre, en un context de progressiu despoblament de l’entorn rural, un dels punts en els quals la Diputació està treballant a fons per revertir aquesta situació. En aquest sentit, Latorre ha precisat que en breu es posaran a disposició de la ciutadania uns ajuts per rehabilitar habitatges i d’altres per impulsar projectes per atreure població, tot plegat per assegurar la viabilitat i el futur de Castellar de la Ribera i de tants d’altres pobles de la demarcació que presenten les mateixes problemàtiques.