Dimarts, 16 de juliol de 2024
És notícia

Carles Campuzano visita els pisos ViuB2 d’Igualada

Avatar photo
L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, acompanyat de la regidora d’Acció Social, Sandra De La Iglesia han acompanyat al conseller en aquesta visita

Aquest dimecres, 12 de juny, el conseller de Drets Socials de la Generalitat de  Catalunya, Carlos Campuzano, ha estat a Igualada on ha visitat els pisos  residencials adaptats ViuB2 adaptats per a persones grans. El conseller ha  estat acompanyat en aquesta visita per l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; la  regidora d’Acció Social, Sandra De La Iglesia; la directora serveis territorials de  Drets Socials, Lluïsa Nicolau; Josep Mayoral, del Consorci de Salut i Social de  Catalunya i Jordi Ferrer, gerent Consorci Sociosanitari d’Igualada. 

La visita s’ha iniciat a les zones comunes de la instal·lació on el conseller ha  pogut veure el bar, la sala polivalent, la biblioteca i el gimnàs. Seguidament  s’han visitat dos dels pisos de l’equipament on han pogut parlar amb la Ma.  Àngels i l’Aurèlia que ja fa uns anys que hi viuen. El Conseller s’ha interessat  pel dia a dia de les residents i pels diferents serveis dels que poden gaudir en  aquest equipament com ara l’assistència 24 h, la neteja o la bugaderia.  

137 pisos adaptats per a persones majors de 60 anys 

El Residencial ViuB1 disposa de 66 pisos i el ViuB2, 71 pisos. En total 137 pisos de lloguer per persones majors de 60 anys, oferint la màxima  independència personal i alhora múltiples serveis en el mateix edifici. 

El ViuB2 va ser inaugurat el mes de novembre de 2012 a l’Avinguda Gaudí  d’Igualada, a tocar de la Residència Pare Vilaseca, seu del CSSI. Disposa d’un  restaurant obert per a persones residents i visitants. Els pisos estan qualificats  com Habitatges de Protecció Oficial (HPO) i per aquest motiu ofereixen un  lloguer econòmic. 

Tots els pisos tenen el mobiliari adaptat inclòs, rebedor, menjador-sala d’estar,  cuina equipada amb nevera, plaques d’inducció i forn microones amb  gratinador, bany adaptat amb dutxa plana i paviment antilliscant, terrassa  individual, llums d’emergència, sistema d’avisos en cas d’emergència,  calefacció amb termòstat individual i preinstal·lació d’aire condicionat.

L’objectiu dels pisos és garantir que les persones grans puguin viure bé al seu  habitatge i mantenir l’autonomia el màxim temps possible, a la vegada que es  beneficien d’un ampli nombre de serveis addicionals i de la tutela del nostre  equip de professionals. Si les persones ateses als pisos posteriorment perden  autonomia, el CSSI ofereix continuïtat assistencial de serveis incloent el servei  d’ajuda a domicili, l’hospital de dia, els centres de dia i en darrer terme la  residència assistida. 

El projecte “Comunitats contra l’aïllament social” s’amplia a més poblacions 

La visita del conseller a la capital de l’Anoia ha servit, també, per anunciar que  el programa del departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya  impulsat a Igualada i a Tarragona: “Comunitats contra l’aïllament social”, s’ha  estès a 50 municipis més. L’anunci s’ha fet al casal cívic Montserrat. Els casals  cívics i comunitaris del Departament en són els dinamitzadors, però en  coordinació amb serveis socials, de salut, educatius, entitats, farmàcies,  persones voluntàries, establiments, veïnat i altres agents que puguin actuar en  l’entorn. 

La finalitat és atendre no només gent gran que viu sola, sinó persones en  situació de vulnerabilitat social, de manca d’autonomia o d’aïllament social  perquè aconsegueixin una qualitat de vida millor.  

Mitjançant els diferents agents del barri, es detecten les situacions de soledat  no volguda i l’equip responsable del programa es posa en marxa. Activa les  persones voluntàries per vincular les persones en risc d’exclusió als serveis i a  les activitats comunitàries o, segons les situacions detectades, es deriven els  casos als serveis especialitzats de salut o de serveis socials.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × 4 =

Notícia anterior

La neu fa acte de presència un 12 de juny a Andorra

Notícia següent

El Consorci d’Aigües de Tarragona renova la seva canonada principal

Notícies relacionades