Acord per modificar els dies d’obertura del comerç en diumenges i festius per la Covid-19

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge d'un carrer comercial de Berga. Foto: Cedida.

L’Ajuntament de Berga i Bergacomercial han consensuat la modificació dels dies d’obertura comercial en diumenges i festius, a causa de la Covid-19. El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya resol periòdicament, a petició dels municipis, els dies festius en què es permet l’obertura comercial als diferents municipis. D’aquests, vuit diumenges i dies festius s’estableixen segons el calendari oficial de la Generalitat, mentre que dos dies festius addicionals poden ser designats lliurement per cada ajuntament.

Modificació de l’obertura comercial
En el cas de Berga, un dels dies festius designats amb obertura comercial autoritzada, el passat 3 de maig, es va veure afectat per la situació derivada de l’estat d’alarma pel coronavirus. La pandèmia va impedir l’obertura extraordinària que establia la Resolució EMC/3613/2019, de 27 de desembre. Ara, una nova resolució (EMC/1978/2020, de 31 de juliol) ha permès modificar el calendari comercial berguedà. Així doncs, els dies festius amb obertura comercial autoritzada pel que resta d’any són els següents: 15 d’agost; 20 de setembre; 11 i 12 d’octubre; 6, 13 i 20 de desembre.

Consens amb el teixit comercial
L’Ajuntament de Berga acorda anualment amb la Unió de Botiguers i Comercials de Berga els dies festius d’obertura comercial autoritzada, i la modificació del calendari forçada per la situació excepcional de pandèmia no n’és una excepció. Els altres dies festius d’obertura comercial ja celebrats han estat el 5 i 12 de gener i el 5 de juliol.