La ciutat d’Igualada ja està preparada per viure una nova edició del Festival Vadefoodies, que tindrà lloc aquest dissabte 7 de juny a la Rambla i espais del centre de la ciutat.
El festival gastronòmic, que enguany celebra la seva 9a edició, se centrarà de nou en la cuina tradicional catalana, posant en valor ingredients com el capipota i el bacallà, eixos vertebradors del programa d’activitats.
L’esmorzar de forquilla, un dels plats forts del festival
Un dels plats forts d’aquesta edició serà l’esmorzar de forquilla popular, que iniciarà la jornada i comptarà amb la presentació del llibre “Esmorzars de Forquilla” d’Albert Molins. Durant l’acte, també s’entregarà per primer cop el porró a l’esmorzador de l’any, en un ambient festiu i popular pensat per a tots els públics.
A més, inclourà la gran final del I Concurs de Capipota de Catalunya. Aquests dies ja s’ha impulsat la II Ruta del Bacallà amb la participació de 24 restaurants de la comarca.
La Rambla Gastronòmica: el cor del festival
La Rambla d’Igualada es convertirà, una vegada més, en una autèntica Rambla Gastronòmica, un espai central on diversos restaurants i cellers de la ciutat i la comarca oferiran degustacions de plats, tapes i begudes al llarg de tot el dia.
Aquesta zona serà el punt de trobada dels amants de la gastronomia que vulguin tastar les diferents propostes culinàries en un ambient festiu, obert i familiar. No hi faltaran, tampoc, showcookings, tastos, concerts i activitats familiars.
La Rambla Gastronòmica serà també l’escenari d’activitats com els showcookings de bacallà, la presentació del llibre de Fina Comas i les actuacions musicals en col·laboració amb el festival Vadejazz, que inclouen concerts de l’Elisenda Julià Quartet, la Josa Jazz Band, la Big Band Emmi i Contra Blues.