L’acusada de voler matar la seva bebè a Catalunya culpa el seu fill gran

La mare acusa el seu fill petit de 3 anys de provocar-li greus lesions a la seva filla de 15 dies i deixar-la cega

El judici contra una mare acusada d’intentar matar la seva filla de 15 dies a Vilanova del Camí, a l’Anoia, ha quedat vist per a sentència.

Els fets jutjats van succeir el mes de maig del 2018, quan la dona va colpejar la nena, que només tenia 15 dies, i la va tirar a terra deixant-la en estat crític i amb greus seqüeles.

La Fiscalia demana 25 anys de presó per a elles per les lesions i la ceguesa que li va provocar a la nena i, a més, 7 anys més de llibertat vigilada i la retirada de la pàtria potestat de la víctima.

 

Acusen l’altre fill de la dona

La defensa, en canvi, demana la seva absolució i acusa el seu altre fill, que tenia 3 anys en el moment dels fets, de causar la caiguda de la nena.

Segons ha declarat la mare, ella va deixar el bebè durant uns minuts al llit i quan va tornar a l’habitació se’l va trobar a terra.

Els forenses, en canvi, creuen que les ferides que presentava la nena no eren d’una caiguda, sinó que algú havia aplicat força per tirar-la a terra per tenir aquestes seqüeles.

Amb aquestes dades, la Fiscalia argumenta que la mare tenia intenció de matar la nena quan la va llençar a terra.

La Generalitat, que actua com a acusació particular, també demana 7 anys de presó per a la mare. En aquest cas, consideren que la nena va caure a terra, però que la mare va actuar de forma negligent.

L’acusada, per la seva banda, ha explicat la seva versió. Ella va deixar la nena al centre del llit perquè es va tacar amb llet que havia vomitat i va anar a rentar els llençols.

Quan va tornar, la dona va trobar el bebè a terra i el seu altre fill, de 3 anys, en un racó i amb cara d’espantat. “Jo només volia saltar”, va dir el nen, segons la versió de la dona.

La mare creu que el nen podria haver intentat agafar la nena després de la primera caiguda i que això hauria provocat una segona topada amb el terra. En qualsevol cas, nega rotundament que hagués sacsejat la nena amb violència.

Altres familiars de l’acusada fins i tot creuen que el nen de 3 anys tenia gelosia de la seva germana i podria haver provocat la seva caiguda de forma voluntària.

Els metges neguen la versió de l’acusada

Els metges, en canvi, segueixen pensant que per provocar-li les lesions que té la nena calia un “mecanisme molt violent”. Les seves ferides són “incompatibles amb una caiguda horitzontal i a poca altura”, i creuen que es van produir mitjançant la força.

A més, els especialistes afegeixen que un bebè de 15 dies no té la capacitat de girar, ni molt menys moure’s del lloc. Per tant, si la dona va deixar-la al centre del llit, és impossible que caigués tota sola.

Sobre la possibilitat que fos el germà de la nena, els metges i els forenses creuen que no podria haver estat ell perquè en aquell moment tenia poca força i una alçada molt baixa com per poder agafar la nena i deixar-la caure amb tanta força.