Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Actuacions especials de mobilitat per la Diada de Sant Jordi a Manresa

Avatar photo

L’Ajuntament de Manresa estableix un dispositiu especial de mobilitat per aquest diumenge amb l'objectiu de garantir la seguretat dels vianants, l'accés amb fluïdesa del transport públic al centre de la ciutat i millorar la circulació del trànsit

L’Ajuntament de Manresa informa que el pròxim diumenge 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, es faran les següents actuacions: 

Dispositiu especial de trànsit

Dispositiu especial de trànsit al Passeig Pere III des de la plaça Onze de Setembre de les 8 h a les 21 h amb l’objectiu de garantir  la seguretat dels vianants, l’accés amb fluïdesa amb el transport públic de viatgers al centre de la ciutat i millorar la circulació del trànsit.

Aquest dispositiu comportarà:

– Tancament al trànsit de vehicles dels passos de vianant de les andanes de Passeig Pere III amb plaça Espanya, de manera que s’unirà el 2n i 3r  tram del Passeig de  Pere III amb plaça Espanya per al pas exclusiu de vianants, i per tant els vehicles que circulin per plaça Espanya pel costat de l’Institut Lluís de Peguera – Correus  no podran accedir al Passeig Pere III pel costat carrer Canyelles i Guimerà.

–  Els vehicles que circulin per Passeig de Pere III a l’alçada de la plaça Onze  de Setembre i en direcció plaça Espanya hauran d’optar per circular per costat dret o esquerre de Passeig Pere III, segons la seva destinació:

  • Passeig Pere III costat dret (segons sentit de circulació a plaça Espanya): accés al carrer Primer de Maig, Institut Lluís de Peguera, CAP Bages, Correus, Policia Nacional, Pàrquing Europa, carrer Carrió, …
  • Passeig Pere III costat esquerre (segons sentit de circulació): accés a carrer Canyelles,  carrer Guimerà, carrer Circumval·lació, … L’accés de vehicles al passeig de Pere III costat carrer Canyelles i Guimerà es farà des de la plaça Onze de Setembre atès que s’invertirà de sentit de circulació del lateral de Passeig Pere III entre la plaça Onze de Setembre i la plaça Espanya.
  • Amb motiu d’aquests canvis de trànsit, s’anul·laran les parades habituals de transport públic urbà i interurbà de plaça Espanya, i s’habilitaran en punts propers als actuals. Les afectacions al servei de transport públic urbà BUS MANRESA es podran consultar a través del web www.manresabus.com i les dels serveis interurbans a través del telèfon 93.874.68.00 (Estació d’autobusos).

Reforç i promoció de l’ús del transport públic

  • Es reforçarà els horaris de la Línia LF Festius del servei de transport públic urbà Bus Manresa, amb freqüències de 10 minuts a hores punta i amb serveis especials als barris de Sant Pau i Viladordis.
  • Es posarà un servei especial de bus de Els Comtals a la plaça Infants.
  • També hi ha servei de la línia L8 Festius i la línia El Xup.
  • Per tal de promocionar el servei a usuaris no habituals el bitllet senzill valdrà 1 euro.
  • Es realitza una campanya de comunicació amb anuncis a busos i marquesines, i amb informació dels horaris especials a les principals parades, així com a la web www.manresabus.com

Aparcaments públics

Tots els pàrquings públics municipals romandran oberts durant la diada de Sant Jordi, així com la major part de la resta de pàrquings públics privats de la ciutat.

El cementiri amplia l’horari de visites aquest diumenge

El cementiri de Manresa farà aquest diumenge un horari ampliat, de 8 del matí a dos quarts de 6 de la tarda, amb motiu de la diada de Sant Jordi, una jornada en què aquesta instal·lació municipal rep tradicionalment una important afluència de persones que dipositen flors per recordar els seus difunts.

L’horari habitual d’obertura del cementiri els diumenges i festius és de 9 a 13.30 h. Enguany, el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, coincideix en diumenge. Amb aquesta ampliació d’horari, es pretén facilitar les visites a aquest equipament municipal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 × 4 =

Notícia anterior

Noves millores previstes a l’estació d’Ordino Arcalís

Notícia següent

Larrosa proposa avançar en més habitatge per a l’emancipació juvenil a la ciutat de Lleida

Notícies relacionades