600 alumnes de primària d’Igualada participen a la 19a Cantata Escolar

La cantata ha estat seguida amb molta atenció i va ser llargament aplaudida quan va acabar

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Amb la participació de tot l’alumnat de 4t de primària de les escoles d’Igualada, aquest dilluns 27 de març s’ha dut a terme la 19a Cantata Escolar de la ciutat. Més de 600 cantaires d’entre 9 i 10 anys han interpretat en aquesta ocasió l’obra “La Història de tres locomotores” al Pavelló d’hoquei de les Comes.

Per a l’alumnat, pels mestres i pels formadors, la interpretació d’aquesta obra ha estat la culminació de tot un procés de treball on han pogut presentar davant de companys i familiars aquesta obra coral, després de molts dies de feina a l’aula. L’assaig del matí ja va sortir rodó, de la mateixa manera que, a la tarda, es va poder mostrar el resultat de tota la tasca i esforç de tots els alumnes.

 

Un total de vuit músics de l’Escola Conservatori de Música d’Igualada han acompanyat les cançons que s’han interpretat. Sis joves actors de l’Escola Municipal de Teatre de La Tarima han estat els encarregats de narrar i explicar la història entre cançó i cançó al bell mig d’una escenografia creada pels alumnes de l’escola municipal d’art La Gaspar que ha convertit el voltant de l’escenari en una estació de ferrocarril.

 

Els cantaires han tingut també un seguit d’elements plàstics que, a manera de mosaic, s’han anat mostrant al públic quan  s’ha fet referència a les diferents locomotores protagonistes d’aquesta història.

 

La cantata ha estat seguida amb molta atenció i va ser llargament aplaudida quan va acabar. En finalitzar, després d’un llarg aplaudiment i un bis de propina, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i la regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa, han obsequiat els col·laboradors i als mestres de música i de plàstica amb un petit detall floral.