Som Base impulsa el Dret a l’Acompanyament Afectiu DA+ per ser incorporat com a Dret Humà Universal

Avatar photo

El Dret a l’Acompanyament Afectiu DA+ té l’objectiu de garantir el dret de tota persona a relacionar-se, a gaudir de la companyia i del suport d’altres individus

Som Base. Font: Imatge cedida

L’Associació Som Base, formada per voluntaris polítics, va encetar, a finals de 2019, la redacció d’un projecte pioner per garantir el Dret a l’Acompanyament, conegut com a DA+. Aquest dret manifesta que “totes les persones tenen dret a relacionar-se i a ser tractades amb afecte. A sentir-se acompanyades i a que aquesta relació, entre iguals, sigui afectiva: lliure, bilateral, directa, respectuosa i consentida”.

Som Base treballa pel reconeixement d’aquest dret a tots els nivells: local, nacional i internacional; i aconseguir que sigui reconegut com a Dret Humà Universal.

Compareixença al Congrés dels Diputats i Proposició No de Llei

Després de molts mesos de treball i d’haver aconseguit el reconeixement i adhesió de múltiples entitats i federacions socials de referència, així com la complicitat de tot l’arc polític, el passat 22 de febrer, Maurici Blancafort, advocat i voluntari d’Amics de la Gent Gran des de fa més de 30 anys, un dels fundadors i coordinador de Som Base, va comparèixer davant la Comisión de Asuntos Sociales al Congrés de Diputats per donar a conèixer el Dret a l’Acompanyament Afectiu, el DA+.

Va instar a tots els grups parlamentaris a presentar, per primera vegada amb el consens unànime, una Proposta No de Llei (PNL) per ser aprovada en el Ple del Congrés, reconeixent així el DA+, i obrint el camí cap a que pugui ser reconegut com a Dret Universal. La presentació de la PNL al Congrés està prevista per a aquest mes de maig.

Un Dret amb la complicitat social i política

En aquest camí cap a la implantació del Dret a l’Acompanyament Afectiu DA+, Som Base no està sola. Compta amb la complicitat d’altres associacions, entitats i persones amb un paper social rellevant, que veuen la necessitat d’aquest Dret. Entre aquests, es troben Amics de la Gent Gran, Avismón, Càritas, Creu Roja, Fundació Roure, Pere Tarrés, Fundació Mémora i les federacions FATEC, FCV i Tercer Sector, etc. Algunes d’elles participen activament en la iniciativa i diferents representants formen part del grup de treball, per tal d’elaborar objectius i redactar un primer esborrany per a una futura Llei del Dret a l’Acompanyament DA+.

Un dels èxits del DA+ és comptar amb el beneplàcit de totes les forces polítiques, sense distinció de sigles, perquè “erradicar la soledat no desitjada en favor de l’Acompanyament Afectiu és cosa de tots”.

Un cop assolit el territori estatal, es vol dur el projecte a l’àmbit internacional a través de l’ONU, l’Organització de les Nacions Unides.

 

Dret a l’Acompanyament Afectiu. Font: Imatge extreta de la pàgina oficial de Som Base

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Busquen una menor desapareguda a Barcelona

Notícia següent

El Port de Tarragona convida a participar en la mostra artística ‘Expressa’t’

Notícies relacionades