VNG donarà formació digital gratuïta i per a tots els públics a les biblioteques

  Els mesos de gener i febrer les biblioteques de la ciutat enceten un ampli programa formatiu amb propostes de diferents àmbits tecnològics

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La democratització de l’accés a la cultura, la formació en les noves tecnologies i el coneixement de la societat de la informació són objectius bàsics de les biblioteques públiques al segle XXI.

  La Xarxa de Biblioteques de Vilanova i la Geltrú, a través de les biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona, ha treballat al llarg del 2017 per donar resposta a aquests objectius. Fruit d’aquest treball és la proposta que presenten per als mesos de gener i febrer de 2018, i que té la voluntat de mantenir-se al llarg de l’any amb una oferta variada i per a tots els públics i edats.

  Aquesta setmana ja s’han obert les inscripcions per a tots aquests tallers gratuïts, i es podran formalitzar a qualsevol de les dues biblioteques públiques de la ciutat. Les places són limitades.

  Pel que fa als tallers per a infants i joves, dimarts 16 i 23 de gener de 17.30 a 19 h, a la biblioteca Armand Cardona Torrandell, es farà el taller “Booktràilers: edició de vídeo”. Anirà a càrrec de Lluís Miquel Quintana, professor de l’Escola Municipal d’Art i Disseny (EMAID), i està adreçat a estudiants de 1r i 2n d’ESO (es prioritzarà els participants al premi Menjallibres). En col·laboració amb l’EMAID. El mateix taller es farà a la biblioteca Joan Oliva i Milà dijous 18 i 25 de gener de 17.30 a 19 h.
  Dimecres 24 de gener de 17.30 a 19.30 h a la biblioteca Joan Oliva es farà el taller de robòtica “Bee-Bot: iniciació a la programació”, a càrrec d’EDUKEM-NOS. Adreçat a infants de 5 a 7 anys, dins el programa BiblioLAB de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.
  Els dilluns 19 i 26 de febrer i 5 i 12 de març, de 17.30 a 19.30 h a la biblioteca Joan Oliva, taller “Disseny de videojocs RPG”, a càrrec de Tangencial. Adreçat a joves de 6è fins a 4t d’ESO, dins el programa BiblioLAB de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

  Pel que fa als tallers per a adults, dijous 18 de gener a les 18 h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell es farà el taller “EBiblio: préstec de llibres electrònics i audiollibres”, a càrrec de Susanna García, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals.
  Dimecres 31 de gener a les 18 h, a la biblioteca Joan Oliva i Milà, es farà el taller “App de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona”, a càrrec d’Aida Moral, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

  Dilluns 22 i 29 de gener de 17.30 a 19.30 h, a la biblioteca Armand Cardona Torrandell, taller “Fes lloc al teu mòbil: optimitza l’emmagatzematge”, a càrrec de Fundació Pere Tarrés. Adreçat a majors de 55 anys, organitzat per la Fundació Pere Tarrés, Fundació Vodafone i Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.
  Dilluns 19 de febrer a les 11 h, a la biblioteca Joan Oliva, es farà el taller “EBiblio: préstec de llibres electrònics i àudiollibres”, a càrrec de Pili Galve, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals.
  Finalment, dimecres 28 de febrer a les 18 h a la biblioteca Armand Cardona, taller sobre la “App de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona”, a càrrec de Bea Garcés, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals.