VNG competeix amb nou municipis catalans més en una campanya que premia el reciclatge de vidre

  La competició 'El contenidor d'or' d’Ecovidrio premiarà la ciutat que aconsegueixi incrementar més el nivell de reciclatge de vidre mensual respecte al mateix període de l'any anterior

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  Vilanova i la Geltrú és una de les deu ciutats catalanes que han estat seleccionades per participar en la competició ‘El contenidor d’or‘ impulsada per Ecovidrio. L’entitat sense ànim de lucre que s’encarrega de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a l’estat espanyol ha posat en marxa aquesta competició que té per objectiu conscienciar sobre la importància i els beneficis de reciclar els envasos de vidre.

  El concurs premiarà el municipi que, entre l’1 de novembre de 2017 i el 30 d’abril de 2018, aconsegueixi un major increment mensual de la taxa de reciclatge de vidre (és a dir els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant) respecte del mateix període de l’any anterior. La campanya també pretén que cadascuna de les ciutats superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre.

  Participen en aquesta competició d’Ecovidrio, juntament amb la capital del Garraf, les ciutats de Badalona, El Prat de Llobregat, Girona, Lleida, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat, Tarragona i Viladecans.

  Premis mensuals i premi final
  Mensualment el municipi que més incrementi, en percentatge, el vidre reciclat, aconseguirà el Contenidor d’Or, un guardó que podrà lluir en algun indret de la ciutat i que esdevindrà el reconeixement públic al compromís de la ciutadania envers el reciclatge del vidre. Un cop finalitzi la competició, als sis mesos, la ciutat que més hagi augmentat la taxa de reciclatge de vidre esdevindrà guanyadora final i podrà fer realitat un projecte de ciutat, que a Vilanova i la Geltrú serà un parc infantil amb motius relacionats amb el reciclatge del vidre i Ecovidrio.