VNG celebra el dia Internacional de Commemoració a les Víctimes de l’Holocaust

Representants locals dels col·lectius de víctimes de l'Holocaust han realitzat l'ofrena floral al monument als deportats

bsh

La ciutat de Vilanova i la Geltrú ha commemorat les víctimes de l’holocaust nazi. Com cada vint-i-set de gener, en el marc de la celebració del dia Internacional de Commemoració de les víctimes de l’Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat, l’Ajuntament de Vilanova  ila Geltrú celebra un acte d’homenatge en record als sis milions de víctimes de religió jueva assasinades en mans del nacisme, així com de les quatre-centes mil morts del poble gitano.

En el mateix sentit, durant aquesta jornada també es reconeix  a totes les vícitmes dels col·lectius de discapacitats, comunistes, socialistes, homosexuals i testimonis de Jehovà, que varen ser perseguits pels nazis en el context de l’Alemanya Nazi i de la Segona Guerra Mundial (1939-1945).

L’acte commemoratiu ve fixat per les Nacions Unides arrel de la data d’alliberament del darrer camp de concentració a Auschwitz, l’any 1945. El monument als deportats d’Andreu Alfaro, ubicat a la Plaça Peixateria, ha congregat a diferents membres del plenari vilanoví i d’ajuntaments de la comarca, com també a diferents representants dels col·lectius de víctimes de l’Holocaust que han realitzat la tradicional encesa d’espelmes i l’ofrena floral a peu d’estàtua.

D’altra banda, l’alumnat de diferents centres educatius ha protagonitzat tot un seguit de parlaments i representacions teatrals que han donat veu als exiliats i exiliades que varen ser víctimes de la repressió feixista.

Finalment, la cloenda a l’acte ha arribat de la mà de la primera tinent d’alcaldia a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, que ha fet explícit el compromís de la institució de fer front al feixisme a través de la rehabilitació de la memòria històrica.